Akcija prikupljanja pomoći Vukovićima kojima je izgorjela kuća

Svi koji žele na bilo koji način da pomognu porodici Vuković kontakt telefon je +382 69 279 089, a oni koji se opredijele za novčanu pomoć, to mogu učiniti na broj žiro računa 7000-01-148126-14 - Erste banka, na ime Obrad Vuković
97 pregleda 0 komentar(a)
Požar, Pavino polje, Foto: Jadranka Ćetković
Požar, Pavino polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.11.2015. 15:23h

Nakon pisanja "Vijesti" o požaru koji je uništio kuću i radionicu porodice Vuković u Pavinom Polju više čitalaca se javilo tražeći broj žiro računa preko kojeg bi mogli uplatiti pomoć. U tom gradu ovih dana pokrenuta je i akcija prikupljanja pomoći.

Kuća je uništena sredinom oktobra, kada je izgorjela i mehaničarska radnja koja se nalazila uz kuću. Bila je obložena lamperijom, što je pogodovalo brzom širenju požara, koji je i pored brze intervencije vatrogasaca uništio kuću do temelja.

U neposrednoj blizini kuće nalazila se i automehaničarska radnja, koja je takođe uništena.

Svi koji žele na bilo koji način da pomognu porodici Vuković kontakt telefon je +382 69 279 089, a oni koji se opredijele za novčanu pomoć, to mogu učiniti na broj žiro računa 7000-01-148126-14 - Erste banka, na ime Obrad Vuković.

Tri decenije muke uništeno za 15 minuta

Obrad je sa suprugom Velinkom i djetetom smješten u jednu od kuća u komšiluku, a pomoću dobrih ljudi iskopani su temelji.

Prvu pomoć poslije požara, porodici ovog prosvjetnog radnika pružili su komšije, kao i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i predsjednik MZ Pavino Polje Slobodan Leković.

Prisjećajući se stravičnih prizora Obrad je ispričao da je bilo nevjerovatno gledati kako nestaje sve što su stekli za tri decenije, bez ikakve mogućnosti da se bilo šta učini.

"Svi su željeli da pomognu, ali smo bili nemoćni i jedino što nam je tada preostalo je da posmatramo kako sve nestaje. Vatra je sve progutala za 15 minuta“, kazao je on.

Još uvijek se ne zna šta je uzrok požara.

Tih dana je, priča Obrad, bilo kvarova na dalekovodu, zbog čega je struja dolazila i nestajala mijenjajući napon.

"Vatra je počela da se širi sa krova, sa kojem je ubrzo počeo da se sliva katran, šireći vatru na sve strane. Unutra nije bilo ploče, a unutrašnji zidovi su bili obloženi lamperijom, što je doprinijelo još bržem raspirivanju vatre. Krov je bio obložen ondulin pločama, koji je gorio bez dima. Jedino što vidite je katran koji se slivao naniže potpaljujući vatru prema gore", priča Obrad.

Osim kuće na dva sprata u kojoj je sve uništeno, u mehaničarskoj radnji se nalazio veliki broj mašina, instrumenata i alata koji su takođe uništeni.

Bonus video: