Albanski državljanin osumnjičen za 11 krađa

Policijski inspektori stavili su lisice na ruke Albancu u saradnji sa građanima budvanskih naselja Babin i Bijeli do, koji su se aktivno uključili u rasvjetljavanje krađa
4 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.10.2015. 16:15h

Inspektori kriminalističke policije preksinoć su u Budvi uhapsili albanskog državljnina Matea Medu (35) iz Tirane, koga sumnjiče za seriju teških krađa u proteklih gotovo pola godine.

Sudija za istragu Špiro Pavićević odredio mu je pritvor, nakon što su policajci navodno pribavili dokaze koji ga terete za 11 krađa.

On je saslušan u prisustvu tumača za albanski jezik i branioca.

Policijski inspektori stavili su lisice na ruke Albancu u saradnji sa građanima budvanskih naselja Babin i Bijeli do, koji su se aktivno uključili u rasvjetljavanje krađa.

Prema nezvaničnim informacijama, Meda je povremeno dolazio u Budvu, a uglavnom su mu meta bile kuće u mirnim budvanskim naseljima iznad gradske raskrsnice.

Isti izvor saopštio je da je osumnjičeni pokrao 20 kuća, stanova i apartmana...

Iz policije je rečeno da nije birao šta krade, ali je najčešće iznosio novac, mobilne telefone, tehniku, nakit...

“U akciju je obično kretao nakon ponoći, kada bi obijao ulazna vrata ili upadao u kuće kroz prozore, uzimajući sve što bi mu se našlo pod rukom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Građani su često podnosili prijave i bili veoma uznemireni.

“Meda je prije nekoliko dana doputovao u Budvu, u namjeri da ponovo krade. Ubrzo je upao u klopku i uhapšen je”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

On je navodno inspektorima priznao da je najveći dio plijena odnosio u Albaniju i prodavao ih po znatno nižim cijenama.

Saopšteno je da je policija nastavila istragu, zbog sumnje da je Meda u Budvi imao pomagače.

Bonus video: