Pas pogodio gazdu iz sačmare tokom lova

Teks Giligan je prošao kroz nekoliko operacija i neko vrijeme bio u kritičnom stanju, ali ljekari misle da će se potpuno oporaviti
173 pregleda 1 komentar(a)
lovačka puška, Foto: Shutterstock
lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.11.2018. 14:44h

Čarli je i dalje dobar pas, kaže njegov vlasnik Soni „Teks“ Giligan tek nekoliko dana nakon što ga je mješanac pogodio iz sačmare tokom lova. Da, i to je moguće.

Giligan, koji živi u okrugu Donja Ana u Novom Meksiku, objasnio je za lokalne medije kako ga je Čarli, njegov 60 kilograma težak mješanac, pogodio iz sačmare kada je išao u lov na zečeve.

Dok je vozio svoj pikap, u vozilu sa njim bila su i njegova tri psa, Skuter, Kauboj i, već poznati „koji je lak na obaraču“, Čarli.

„Zaglavila mu se šapa na obaraču, pa sam se nagnuo da mu je sklonim, ali je skliznuo sa sjedišta i povukao oroz. Bila je slučajna nesreća“, kaže Giligan.

Pucanj iz sačmare, koja je stajala na zadnjem sjedištu, prošao je kroz sjedište i pogodio ga u leđa, polomivši nekoliko rebara i prouzrokujući još dosta ozbiljnih povreda.

Srećom, drugom rukom uspio je da dohvati telefon i pozove hitnu pomoć, koja ga je helikopterom prevezla u bolnicu, prenosi RTS.

Prošao je kroz nekoliko operacija i neko vrijeme bio u kritičnom stanju, ali ljekari misle da će se potpuno oporaviti.

U izjavi za medije, u šali se požalio da su Čarli, Skuter i Kauboj poslije nesreće poslati u „zatvor“ – lokalni centar za zbrinjavanje životinja.

„Jadni Čarli, dobar je pas. Šerif mi je kasnije rekao da su samo sa Kaubojem imali problema. Druga dva psa su bila dobra. Čarli je gazda, ali je nježan“, navodi Giligan.

Bonus video: