Dacić i Kajević zbog povreda predali polufinalne mečeve, kući idu sa bronzama

2 komentar(a)
Dacić i Kajević, Foto: Luka Zeković
Dacić i Kajević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2015. 13:18h

Crnogorska kik boks reprezentacija je nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu okončala sa dvije bronzane medalje, Remzije Dacića i Dejvida Kajevića.

Kao što je bilo i najavljeno nakon četvrtfinala, Dacić i Kajević zbog povreda danas nijesu uspjeli da nastupe u polufinalnim borbama, u disciplini lou kik, već su predali svoje mečeve protiv Mađara Gabora Gorbica, odnosno Srbina Aleksandra Menkovića.

Dacić je u četvrtfinaloj borbi povrijedio korjen palca desne šake, dok je Kajeviću pukla koža na lijevoj nozi, između malog i domalog prsta.

"Povrede su onemogućile Dacića i Kajevića da nastave pobjednički niz. Ostvarili su dobar rezultat, koji bi, da nije biolo povreda, mogao biti još bolji", kazao je predsjednik Kik boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar.

Oba crnogorska borca ostvarili su po tri pobjede na šampionatu. Dacić je u kategoriji do 67 kilograma na putu do polufinala eliminisao Italijana Vita Plazatija, Iranca Mehdija Moršedija i Amerikanca Adama Pura, dok je Kajević u kategoriji do 75 kilograma savladao Poljaka Mihala Ronkevica, Hrvata Damira Matoševića i Brazilca Giljerma Belarmina.

Kajević je duele sa Matoševićem i Belarminom dobio nokautom u prvoj rundi.

Uspješan nastup imao je i Mensur Murić (do 86 kilograma), koji je nastup završio u četvrtfinalu poražen na poene od Rusa Andreja Čekonina.

U osmini finala Murić je bolji od Ferhata Arslana iz Turske.

U osmini finala ranije su eliminisani Milan Jovanović, Miroslav Vujović i Anastasija Petrović.

Bonus video: