Istraga o likvidaciji Jova Jovanovića: Mitrović bio sa suprugom u vrijeme ubistva?

Mitrovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, kazao je "Vijestima" da je Daliborka Mitrović tužiteljki ispričala da je sa suprugom išla pješice na grob sinu, a da se nakon toga nisu razdvajali osim na 10-15 minuta
306 pregleda 7 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2015. 06:49h

Budvanin Marko Mitrović bio je sa suprugom u vrijeme ubistva njegovog sugrađanina Jova Jovanovića.

To je pred tužiteljkom Suzanom Milić tvrdila njegova supruga Daliborka Mitrović, objašnjavajući da je iz Bara došla 26. septembra oko 11 sati, i da je sa suprugom bila sjutradan do 14 sati.

Jovanovićevo beživotno tijelo pronađeno je 27. septrembra nešto poslije 10 sati, u parkiranom automobilu u mjestu Paštrovska gora.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Mitrović ubio Jovanovića, u vremenskom periodu između 26. septembra od 19.40 časova i 27. septembra 2015. godine do 10.40 časova.

Mitrovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, kazao je "Vijestima" da je Daliborka Mitrović tužiteljki ispričala da je sa suprugom išla pješice na grob sinu, a da se nakon toga nisu razdvajali osim na 10-15 minuta.

"Rekla je da su oko 14.30 sati pješke pošli na grob sinu, i da su sreli komšiju. Tužiteljki je rekla i njegovo ime. Kada su se vratili sa groblja šetali su, i tada su, kako je ispričala, sreli brata pokojnog Jovanovića, koji im se javio. Prema njenom iskazu nijesu bili zajedno svega 15-ak minuta između 15 i 16 časova, kada je ona pošla do marketa da kupi namirnice”, kazao je Piperović.

Dodao je da je supruga osumnjičenog tužiteljki rekla i da njenu priču mogu potvrditi snimci sa nadzornih kamera postavljenih na objektima pored kojih su njih dvoje prolazili.

Tužilaštvo je osumnjičilo Mitrovića da je ubio Jovanovića, a u spisima tužilaštva piše da je ubijeni Budvanin ostavio bratu poruku, u kojoj piše da je Mitrović kriv ako mu se “nešto desi”.

“Tole, otišao sam na Slijepi put da se vidim sa Markom Mitrovićem. U slučaju da mi se nešto desi ili da završim u zatvoru, Marko mi je namjestio igru da me se riješi. Molim te da pripaziš na I. i L. Tvoj brat Jovo”, piše u poruci ubijenog.

Iz tužilaštva tvrde da je tu cjeduljicu Jovanović ostavio na stolu, u kancelariji garaže hotelskog kompleksa Sveti Stefan, gdje je radio.

Navode da je stradali u poruci ispisao datum i vrijeme “26.09.2015. godine, u 19:10 časova”.

“Proizlazi da je oštećeni Jovanović Jovo tog dana, nakon 19:10 časova imao dogovoren susret sa Mitrović Markom”, ocijenili su iz Višeg tužilaštva.

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je Mitrović ispalio najmanje šest metaka u glavu Jovanovića.

Bonus video: