KIK-BOKS: SVJETSKO PRVENSTVO

Medalje u džepu Dacića i Kajevića, nastup u polufinalu neizvjestan za obojicu

Dacić je prilikom pobjede povrijedio desnu šaku, dok je Kajevića posljednji nokdaun koštao rasjekotine stopala. Murić pružio sjajan otpor Rusu
5 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.10.2015. 16:24h

Crnogorska kik-boks selekcija napravila je ogroman i neočekivan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, jer su već obezbijeđene dvije medalje - Remzija Dacić i Dejvid Kajević su se plasirali u polufinala.

To nije uspjelo juniorskom svjetskom prvaku iz 2012. godine, Mensuru Muriću, koji je u poprilično izjednačenom meču na poene izgubio od Rusa Andreja Čekonjina u kategoriji do 86 kilograma.

Dacić je u kategoriji do 67 kilograma discipline lou-kik jednoglasno bio bolji od Amerikanca Adama Pora, dok je Kajević u kategoriji do 75 kilograma u istoj diiplini prekidom u prvoj rundi deklasirao Brazilca Giljermea Belarmina.

Uprkos pobjedama i nevjerovatnom uspjehu, predsjednik KIk - boks saveza Ivan Strugar je bio zabrinut.

"Dacić je u sjajnom meču bio bolji od Amerikanca, ali je teško povrijedio desnu šaku. Kajević je imao još manje sreće jer je prilikom trećeg nokdauna povrijedio stopalo- doživio je rasjekotinu i upravo mu zašivaju ranu. U ovom trenutku uopšte ne znam da li će uopšte moći da nastupe u polufinalnim borbama, što bi za sve nas bio ogroman peh. Uložiili su ogroman napor tokom cijele sezone su se vrijedno spremali, što su sjajnim pobjedama dokazali na najvećoj smotri. Za njih bi bila velika šteta ukoliko ne budu u prilici da napadnu još sjajnija odličja", naglasio je Strugar.

On se osvrnuo i na duel Murića i Čekonjina.

"Ponosan sam na njegov nastup. Tačno je da je izgubio jednoglasno, ali ne tom razlikom poena kako su sudije vidjele. Šef ringa je bio Rus i to je uticalo, ali je svakako Čekonjin zadao više niskih nožnih udaraca, a oni se više i boduju. Rekao bih, na iskustvo je pobijedio, jer je Muriću tek 20 godina, zaključio je Strugar.

Polufinala su na programu sjutra.