Miloš Marović se sad liječi u Italiji

Miloš Marović će narednih dana imati hiruršku intervenciju u gradu Udine, tvrdi izvor "Vijesti"
150 pregleda 72 komentar(a)
Miloš Marović (Novina)
Miloš Marović (Novina)
Ažurirano: 29.10.2015. 06:24h

Specijalno tužilaštvo nije raspisalo potjernicu za Milošem Marovićem jer je nakon liječenja u Beogradu nastavio medicinski tretman u Italiji, saznaju “Vijesti” od izvora bliskog istrazi.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da će Marović narednih dana imati hiruršku intervenciju u gradu Udine i da će se navodno nakon toga pojaviti pred tužiteljkom Lidijom Vukčević.

Svjedoci saradnici označili su Miloša Marovića kao osobu koja je vukla konce u navodnim malverzacijama u vezi sa prodajom zemlje na Jazu, a njegovog oca Svetozara organizatorom tog posla u kome je budvanska Opština oštećena za 1.400.000 hiljada eura.

Nakon što je izdat nalog za hapšenje mlađeg Marovića, njegov pravni zastupnik Vladan Bojić dostavio je tužilaštvu medicinsku dokumentaciju iz beogradske klinike “Ostrog”, u kojoj piše da Budvanin ima nekoliko zdravstvenih tegoba i da mu je potrebno liječenje.

Izvor “Vijesti” rekao je tada da se Miloš u Beogradu podvrgao manjem hirurškom zahvatu, ali da medicinskom domentacijom "priprema teren" kako bi se eventualno sačuvao od pritvora tokom istrage.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da se Miloš Marović, preko posrednika, ponudio Specijalnom tužilaštvu da bude svjedok saradnik, ali je tužilaštvo bez razmatranja tu ponudu odbilo.

Isti izvor saopštio je da tužitelji tu opciju nisu ni razmatrali, jer je izvjesno da krivične odgovornosti u tom predmetu ima i njegov otac.

Tu informaciju demantovao je njegov advokat Vladan Bojić, okarakterisavši je kao “potpunu laž”.

U istrazi oko prodaje 26.000 opštinskih kvadrata u zaleđu plaže Jaz, do sada je uhapšeno pet osoba.

Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsjednik Opštine Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Status svjedoka saradnika dobili su Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marko Vujović.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno namještenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme.

Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po čudno niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena duplo skuplje.

Bonus video: