Srećna sam što mi se pružila ovakva prilika

0 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook.com
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 29.10.2015. 09:14h

Tanja Bokan je tu privilegiju imala u dresu francuskih timova Miluza i Kana, a sada je došao red, prvi put u karijeri, i na Kseniju Ivanović.

Primačica servisa naše odbojkaške reprezentacije danas sa azerbejdžanskim Telekomom (bivša Rabita) startuje u najjačem klupskom takmičenju, u kojem su rivali tima iz Bakua turski Fenerbahče, njemački Drezdner i poljski Impel iz Vroclava.

"Od ponedjeljka imam pozitivnu tremu, uzbuđenje zbog prve utakmice", kaže Ksenija za „Vijesti”.

"Velika je čast što ću igrati Ligu šampiona i odmjeriti snagu sa igračicama koje su velika imena na odbojkaškoj sceni. Srećna sam što mi se pružila ovakva prilika - dodaje naša reprezentativka.

Telekom je osnovan prije samo 11 godina, u Azerbajdžanu je neprikosnoven od 2008. godine, od kada je nanizao osam uzastopnih titula. Bio je vicešampion Evrope 2011. i 2013. godine, te klupski prvak svijeta 2011. i drugi godinu kasnije. Prošle sezone je ispao u grupnoj fazi LŠ…

"Ovogodišnja ekipa je dosta podmlađena, za većinu igračica ovo je prvi put da igraju Ligu šampiona, tako da nemamo rezultatski pritisak. Sve smo željne dokazivanja, na svaku utakmicu ćemo ući maksimalno motivisane i nadamo se dobrim partijama.

Za prvi meč sa Impelom, kaže Ksenija Ivanović, nezahvalno je prognozirati rezultat.

"Impel je favorit na papiru. Međutim, igramo pred svojom publikom, sve smo motivisane i željne utakmica, tako da ćemo dati maksimum. Mislim da možemo da se nosimo sa njima i pokažemo dobru igru".

Interesantno, među učesnicima ovogodišnje Lige šampiona su čak tri tima iz zemlje koja će 2017. godine, uz Gruziju, biti domaćin Evropskog prvenstva za dame.

"U Azerbejdžanu je situacija malo specifična. Cijela liga ima četiri ekipe od kojih su tri u Ligi šampiona. Puno ulažu u to da što više popularizuju žensku odbojku u Azerbejdžanu.

Ksenija je zadovoljna uslovima za trening i život u Bakuu, koji su „na veoma visokom nivou”.

"Odradile smo dva i po mjeseca veoma jakih priprema, klub je tu za sve što nam je potrebno, tako da sam ovim periodom do sada više nego zadovoljna".

Čast mi je što me trenira Zoran Gajić

Trener Telekoma iz Bakua je proslavljeni srpski stručnjak Zoran Gajić, koji je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti (fali mu samo zlato sa Svjetskog prvenstva) sa zlatnom generacijom jugoslovenskih odbojkaša.

"Moram da kažem da mi je od toga što igram Ligu šampiona veća čast činjenica da za trenera imam jednog od najboljih stručnjaka na svijetu. Pored savjeta vezanih za odbojku, od neprocjenjive vrijednosti je to što gledam i učim na koji način on pristupa igračima sa psihološke strane. Veoma sam mu zahvalna što me je izabrao da budem dio njegovog tima i daću maksimum da opravdam povjerenje", zaključila je Ksenija.

Bonus video: