Efović je znao da žrtva imao samo 13 godina

“Rekao je da je planirao da se dogovori sa roditeljima oštećene, da sačeka da ona napuni 16 godina i nakon toga je oženi"
99 pregleda 20 komentar(a)
djevojčica, zlostavljanje, obljuba, Foto: Jadranka Ćetković
djevojčica, zlostavljanje, obljuba, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.10.2015. 17:14h

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Fadilj Efović osuđen na godinu zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom.

To je “Vijestima” potvrdila portparolka tog suda Ivana Kovačević.

U presudi Apelacionog suda piše da je Viši sud nesumnjivo utvrdio sve odlučne činjenice od značaja za ocjenu postojanja krivičnog djela.

“Sve izvedene dokaze - bilo da terete optuženog ili da mu idu u korist, prvostepeni sud je brižljivo i svestrano ocijenio kako pojedinačno tako i sveukupno, dovodeći ih u vezu sa odbranom optuženog. Za takvu pravilnu ocjenu u presudi je sud dao dovoljne i jasne razloge. Viši sud je u zakonito provedenom postupku nesumnjivo utvrdio da je optuženi Fadilj Efović 19. decembra 2014. godine u Podgorici izvršio obljubu sa djetetom”, piše u odluci.

Pojašnjava se da je Efović trinaestogodišnju djevojčicu prethodnog dana upoznao na Cetinju i da je znao koliko ima godina.

“Nakon toga su zajedno otišli u Podgoricu, gdje je u kamp kućici, koju je iznajmio njegov drug, imao polni odnos sa oštećenom. Pri čemu je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje. Ovakvo činjenično ustanovljenje prvostepeni sud temelji na iskazu svjedoka oštećene i svjedoka”, navodi se iz Apelacionog suda.

Dodaje se da je optuženi u odbrani rekao da mu je “jedna djevojka” kazala da oštećena ima 16 godina, ali i da mu je maloljetnica sama rekla da ima 13 godina.

“Rekao je da je planirao da se dogovori sa roditeljima oštećene, da sačeka da ona napuni 16 godina i nakon toga je oženi. Sud nije prihvatio ni navode žalbe branioca optuženog, da je optuženi postupao u neotklonjivoj pravnoj zabludi, jer nije znao da su radnje koje je preduzeo propisane kao krivično djelo u Krivičnom zakoniku”.

Bonus video: