Nova pitanja za Stojanovića: Ko je zamjenik komandanta SAJ-a?

Iz GA su postavili pitanje direktoru UP, Slavku Stojanoviću, da li su na protestima učestvovali pripadnici barske Posebne jedinice, zbog čijeg su se ponašanja građani više puta žalili
75 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Filip Roganović
DF Protesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2015. 14:23h

Građanska alijansa je uputila zahtjev Upravi policije da odgovori ko je zamjenik komadanta SAJ-a.

"Uprava policije započinje priču o dosijeima. Tražimo od uprave policije da saopšti javnosti da li je zamjenik komadanta SAJ-a osoba koja je optuživana za zlostavljanje, mučenje, osoba koja je prijetila članu Savjeta za građansku kontrolu rada policije, prijetila novinaru u Vili Gorica i prijetila ubistvom radnicima angažovanim kod njegove sestre? Svi ovi slučajevi su kao po pravilu, zastarjeli", napisali su iz Ga na svom Tviter nalogu.

Iz GA su postavili pitanje direktoru UP, Slavku Stojanoviću, da li su na protestima učestvovali pripadnici barske Posebne jedinice, zbog čijeg su se ponašanja građani više puta žalili.

"Pitamo direktora UP, gdin-a Stojanovića da li su na skupu u subotu učestvovali službenici u PJ Bar N.J.,R.R., J.P., I.R., i I.M., a zbog čijeg su se neprofesionalnog ponašanja građani više puta podnosili krivične prijave a koji su i dalje u službi? O ovim konkretnim slučajevima istraživači GA imaju kompletnu dokumentaciju: svjedočenja, nalaze Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Unutrašnje kontrole ,suda i CPT-a koji jasno pokazuje da su ovi službenici osuđivani za slučajeve torture i nezakonitu upotrebu prinude.

Bonus video: