ISPRED NJEGOVOG LOKALA U BUDVI

Đuričković ubijen snajperom sa kule Starog grada

Ubica Đuričkovića bio je pritajen u staroj puškarnici, gdje je mogao da se sakrije i odakle mu se pružao dobar pogled na lokal
650 pregleda 94 komentar(a)
Goran Đuričković, Foto: Vuk Lajović
Goran Đuričković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.10.2015. 20:15h

Budvanin Goran Đuričković ubijen je sinoć na pragu svog lokala “Fišermans” u Budvi.

Prema nezvaničnim informacijama, u njega je pucano nakon što je ustao od stola u otvorenoj bašti i zakoračio prema marini.

“Čula su se tri pucnja, a onda je Đuričković pao u more... Prijatelji su ga izvukli i tada je valjda  već bio mrtav”, kazao je jedan od očevidaca.

Đuričković je navodno krenuo  da “protegne noge” obližnjim šetalištem, jer je dugo sjedio sa prijateljima i ličnim obezbjeđenjem.

Tek što je zakoračio, odjeknuli su pucnji...

Tri čaure  nađene su na kuli zidina Starog grada u Budvi iznad zvona, odnosno oko 50-ak metara vazdušne linije od mjesta na kome je stajao ubijeni.

Ubica Đuričkovića, prema nezvaničnim informacijama, bio je pritajen u staroj puškarnici, gdje je mogao da se sakrije, ali i odakle mu se pružao odličan pogled na lokal.  

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi rekao je da čaure odgovaraju kalibru metka 7,9.

Očevidac je   kazao  da je prvi pucanj bio toliko jak da su gosti u lokalu zalegli pod sto.

“Taj ga je navodno promašio, a druga dva pogodila”, rekao je on.

Veza sa Markovićem

Đuričković je navodno bio meta i kada je ubijen njegov prijatelj i poslovni saradnik Saša Marković 17. aprila.

Nekadašnji poslanik LSCG-a takođe je sjedio u  “Fišermansu”, prije nego su ga na putu ka kući  pokosili hici iz automata.

Đuričković  je u Markovićevoj kući stanovao od Nove godine, nakon što se vratio iz Španije.

Nedugo nakon te likvidacije, policija je u maju saopštila da su uhapšeni Aleksandar Marković i Majki Gregorij Feraris pod sumnjom  da su pripremali Đuričkovićevo ubistvo.

Branioci uhapšenih u medijima su ponavljali da je uhapšeni dvojac na saslušanju   negirao da ima veze sa tim planom.

Feraris je kazao da je u Crnu Goru došao kako bi se, preko posrednika, upustio u posao sa drogom, a da je Markovića upoznao kada su obojica pokušali da uđu u Legiju stranaca.

Na kraju, Feraris je prvostepenom presudom osuđen jedino za falsifikovanje isprave, jer su kod njega policajci pronašli više različitih pasoša.

Iz nezvaničnih policijskih izvora saopštavano je da su  likvidacija Saše Markovića,  ali i mnoga druga ubistva  u regionu povezane sa ratom narkoklanova a u vezi sa nestankom par stotina kilograma kokaina u Španiji.

Nezvanični izvori iz policije tvrde da je u tom ratu stradao  Cetinjanin Goran Radoman u Beogradu, a zamalo i Milan Vujotić, čiji je  blindirani “audi” dignut u vazduh u  razornoj eksploziji u Podgorici, nedaleko od vrtića.

Đuričković se proteklih godina u Budvi bavio ugostiteljstvom. U vlasništvu njegove porodice je i restoran Dona kod Nikole.

Prije desetak godina sa Sašom Markovićem  gradio je  i stanove za tržište.

Đuričkoviću se godinama sudilo u slučaju utapanja 35 osoba nakon brodoloma barke  “Mis Pat” u ljeto 1999. godine.

Preporučujemo za Vas