MILIĆ ĆE DISCIPLINSKI ODGOVARATI

Šef kriminalističke policije štitio Đoku Golubovića?

Tu žilac MUP-a konstatovao da je Milić prekršio Zakon jer nije privremeno suspendovao Golubovića, nakon što je ovaj uhapšen
186 pregleda 14 komentar(a)
Đoka Golubović (Novine), Foto: Dan.co.me
Đoka Golubović (Novine), Foto: Dan.co.me
Ažurirano: 27.10.2015. 20:56h

Šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Saša Milić disciplinski će odgovarati zato što nije privremeno suspendovao sa posla inspektora Đoku Golubovića, nakon što je ovaj uhapšen i poslat u pritvor.

Goluboviću su lisice na ruke stavljene 9. septembra zbog sumnje da je lažirao sadržaj jedne od svojih službenih zabilješki, u kojoj piše da je ministar policije Raško Konjević koristio usluge prostituke.

On je pušten da se brani sa slobode.

“Disciplinski tužilac je 16.10. pokrenuo postupak protiv M.S. - glavnog policijskog inspektora Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Sektoru kriminalističke policije iz Podgorice, zato što nije podnio predlog za privremeno udaljenje sa rada policijskog službenika G. Đ. za vrijeme trajanja njegovog pritvora od 09.09.2015. godine do 17.09.2015. godine, a koji je odredio sudija za istragu rješenjem 11.09.2015. godine”, piše u zaključku disciplinskog tužioca MUP-a.

Pojašnjeno je da je Milić time počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima.

Inspektor iz Budve uhapšen je nakon što je Konjević prijavio tužilaštvu da mu “policajci u sprezi sa kriminalcima i medijima pripremaju ličnu i profesionalnu diskreditaciju”.

Golubović je na saslušanju negirao optužbe.

On je tvrdio da je u zabilješci vjerno prenio riječi Marije Milovanović, koja je uhapšena u policijskoj akciji “Pink3” pod sumnjom da je jedan od organizatora elitne prostitucije.

Milovanović je to negirala pred tužiocem i navodno mu saopštila da Konjević nema nikakve veze sa njom, ali da je inspektor tjerao da pomene ime ministra policije.

Golubović je bio uključen u policijske akcije suzbijanja elitne prostitucije na primorju, tokom koje je uhapšeno više djevojaka iz Crne Gore i Srbije.

U toj zabilješci, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, piše da je djevojka tri puta podvođena ministru - dva puta u budvanskom i jednom u podgoričkom hotelu. Nju je, navodi se, dovozio vozač ministra.

Golubović je tokom istrage tražio da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju.

Istražni sudija mu je 17. septembra ukinuo pritvor, nakon što su saslušani svi svjedoci.