"ISPIITATI SVE PRITUŽBE"

SDP: Primjena sile, pogotovo prema Martinoviću za svaku osudu

U razgovoru sa Martinovićem, Krivokapić je saopštio da će insistirati da se njegov slučaj i ostali slučajevi u kojima je došlo do prekoračenja ovlašćenja brzo i do kraja istraže a odgovorni kazne u skladu sa zakonom
57 pregleda 0 komentar(a)
DF Protest, Foto: Savo Prelević
DF Protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2015. 16:54h

Socijaldemokratska partija (SDP) osudila je danas svaki oblik nasilja ispoljen tokom i nakon protesta Demokratskog fronta i zatražila da se ispitaju sve pritužbe za primjenu sile koja nije zasnovana na zakonu.

"Pozivamo nadležne organe da u najkraćem mogućem roku ispitaju sva eventualna prekoračenja službenih ovlašćenja od strane pripadnika Uprave policije poslije napada na policijske službenike ispred zgrade Skupštne Crne Gor", naveo je portpaol SDP Mirko Stanić.

U SDP, prema riječima Stanića, očekuju da će svi oni za koje se u postupku utvrdi da su prekoračili ovlašćenja i postupali suprotno zakonu biti kažnjeni, u skladu sa zakonom, kako bi bilo spriječeno da pojedinačni slučajevi ugroze kredibilitet crnogorske policije i bace sijenku na profesionalno postupanje ogromne većine policijskih službenika.

"Od posebnog je značaja da pripadnici Uprave policije poštuju zagarantovana ljudska prava u slučajevima kad je narušen javni red i mir i da efikasnom akcijom spiječe huligane u vršenju krivičnih djela, ali u okviru zakonom određenih nadležnosti", ocijenio je Stanić

On je istakao da su pojedini snimci na kojima se vidi primjenu policijske sile prema građanima, a pogotovo prema Miloradu Martinoviću, su za svaku osudu i moraju biti do kraja istraženi i procesuirani.

SDP je osudio i neprimjerene političke poruke čiji cilj, kako je ocijenio Stanić, nije mirno i institucionalno rješavanje političkih problema, a koje su za posljedicu imale nasilje na protestu.

"Kao što poručuju i naši evropski i evroatlanski prijatelji, sada nam je više nego ikad potreban politički dijalog u okviru institucija. Samo dijalogom se može riješiti politička kriza produbljena posljednjim dešavanjima", poručio je Stanić.

Predsjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić, koji se nalazi u posjeti Vašingtonu, danas je imao razgovor telefonom sa Mijom Martinovićem, sa kojim je razgovarao o dešavanjima od subote veče, saznaje portal Vijesti.

Krivokapić je saopštio da će insistirati da se njegov slučaj i ostali slučajevi u kojima je došlo do prekoračenja ovlašćenja brzo i do kraja istraže a odgovorni kazne u skladu sa zakonom.

Preporučujemo za Vas