Da li je Stanko Subotić kupio apartmane u Pržnu?

Podaci iz Uprave za nekretnine govore da je Weripo consulting preuzela kreditna dugovanja kompanije Planet kod NLB banke
407 pregleda 11 komentar(a)
Emerald bay, Foto: Emeraldbay.com
Emerald bay, Foto: Emeraldbay.com
Ažurirano: 27.10.2015. 06:44h

Of-šor kompanija Weripo consulting Inc, uknjižila se na gotovo 1.500 kvadrata poslovno - stambenog prostora u luksuznom rezidencijalnom kompleksu “Emerald bay” u Pržnu.

Nedjeljnik “Monitor” ranije je objavio da je tu firmu zastupala Olivera Ilinčić, bivša direktorica u Futuri plus srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Najnoviji podaci iz Uprave za nekretnine govore da je Weripo consulting Inc preuzela kreditna dugovanja podgoričke kompanije Planet kod NLB Montenegro banke.

Vlasništvo na vrijednom imovinom nedaleko od hotela Maestral uknjižili su krajem jula.

U njihovom vlasništvu sada je 12 luksuznih jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, ukupne površine 842 kvadrata, pet poslovnih prostora od ukupno 177 kvadrata i 23 garažna mjesta - površine 312 kvadrata.

“Monitor” je u aprilu 2014. pisao da je ta of-šor kompanija ponudila NLB Montenegrobanci milion eura da preuzme dugovanja firme Planet, koja je imala tri miliona eura kreditnih obaveza.

Oko gradnje apartmanskog kompleksa “Emerald bay” u srcu Pržna, prije nekoliko godina digla se velika prašina u javnosti, jer je jedan od njenih osnivača Ljubiša Šestović, pašenog ministra održivog razvoja Branimira Gvozdenovića.

Upravo u tom vladinom resoru bili su zaduženi da izdaju saglasnost na Detaljni urbanistčki plan “Pržno - Podličak”, kojim je predviđena gradanja stanova za tržište na lokaciji koju je Planet kupio još 2006. godine.

Planet su osnovali građevinski biznismenani Dejan Stojović i Ljubiša Šestović.

Šestović je prije više od godinu i po izašao iz firme u kojoj je imao trećinu kapitala i sada ona u potpunosti pripada Stojoviću.

Planet je prije gotovo deceniju kupio uski zemljišni pojas uz Jadransku magistralu, koji se spušta niz lokalni put ka hotelu Maestral.

“Emerald bay” uknjižen je na firmu Planet, dok je manja zemljišna parcela uz kompleks u suvlasništvu podgoričke firme i Šestovića.

Da bi izgradili luksuzni kompleks - Stojović i Šestović od 2010. do 2011. uzeli su tri kreditne tranše kod NLB banke, ukupne vrijednosti tri miliona eura.

Banka je, kako piše u katastarskoj evidenciji, sredinom marta pokrenula namirenje dugovanja prodajom nepokretnoti koje su bile založene pod hipoteku.

Šestović i Stojović su za “Monitor” demantovali da je Weripo Consulting zastupala Ilinčićeva, ali je podgorički nedjeljnik povezao da iza cijeloga posla stoji Subotić.

„Emerald bay“ objedinjuje 51 apartman sa jednom, dvije ili tri spavaće sobe, a tu su dva nivoa podzemnih garaža.

Luksuzno opremljni apartmani, koji se nalaze na svega 50 metara od plaže, još su na prodaji i njihova cijena je od 2.500 eura po kvadratu pa na- više.

Bonus video: