POČETAK SUĐENJA U ČETVRTAK

Čast i ugled Popovića na nikšićkom sudu

Popović je tužio Rastoderova i Nikčevića, zbog povrede časti i ugleda, i traži po 20.000 eura za duševne bolove
161 pregleda 12 komentar(a)
Danilo Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilo Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.10.2015. 20:12h

Podgorički Osnovni sud delegirao je kolegama u Nikšiću sporove po tužbi bivšeg dugogodišnjeg funkcionera Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Danila Popovića protiv doskorašnjeg generalnog sekretara te radničke organizacije Marka Nikčevića i predsjednice sindikalnog povjereništva u Baru Senke Rastoder.

Punomoćnica Popovića, advokatica Zorica Đukanović rekla je “Vijestima” da je početak suđenja protiv Rastoderove zakazan za 29. oktobar, a u nikšićkom sudu će se u decembru odlučivati o sporu sa Nikčevićem.

Popović je tužio Rastoderova i Nikčevića, zbog povrede časti i ugleda, i traži po 20.000 eura za duševne bolove.

U odvojenim tužbama se, između ostalog, navodi da su Rastodereva i Nikčević, u medijima iznosili neistine i maliciozne tvrdnje na račun Popovića, koje nijesu potkrijepljene bilo kakvim dokazima, te da su ga potpuno neosnovano optužili za razne malverzacije i učestvovanje u nelegalnim poslovima.

Dugogodišnja netrpljeljivost i međusobno optuživanje između bivših sadašnjih funkcionera Saveza kulminiralo je kada je novoizabrani generalni sekretar SSCG Duško Zarubica prije nekoliko mjeseci nasilno ušao u zgradu te radničke organizacije.

Nikčevićev automobil zatim je izgorio u podmetnutom požaru.

Nikčević i Rastoder, između ostalog, optužili su Popovića da stoji iza tih napada.

Nikčević je na čelo sindikata došao u novembru 2013. godine, a nedugo potom protiv bivšeg rukovodstva je podnio 12 krivičnih prijava zbog utaje poreza, falsifikovanja pečata, lažnog predstavljanja.

Sve prijave odnosile su se na milione eura navodno nenamjenski utrošenih u periodu kada je generalni sekretar te asocijacije bio Zoran Masoničić, a predsjednik Skupštine Popović.

Preporučujemo za Vas