Baranin 10, Goranović potvrdila olimpijsku normu

"Moramo biti zadovoljni rezultatima naših atletičara, posebno Miloša Ranitovića, koji je bio blizu osvajanja istorijske svjetske medalje u skoku uvis", rekao je Igor Tomić
0 komentar(a)
Radmilo Baranin, Foto: Privatna arhiva
Radmilo Baranin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.10.2015. 19:56h

Crnogorski paraolimpijac Radmilo Baranin bio je 10. u prvom nastupu na velikom takmičenju - on je na Svjetskom prvenstvu u Dohi bacio kuglu iz specijalizovane stolice osam metara i 56 centimetara.

A norma za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru je devet metara...

U toj disciplini je prvi bio Iranac Saleh (11,52) sa svjetskim rekordom, dok je drugo mjesto pripalo njegovom zemljaku Kaedi (11,12). Treći je bio Kolumbijac Valensija (10,93).

Marijana Goranović je bila poslednja (šesta) u bacanju kugle u kategoriji F41 sa 6,34 metra, čime je potvrdila još jednu A normu za Rio.

"Moramo biti zadovoljni rezultatima naših atletičara, posebno Miloša Ranitovića, koji je bio blizu osvajanja istorijske svjetske medalje u skoku uvis. Marijana je potvrdila dvije A norme za OI i Riju, posebno je dobra bila u prvom nastupu u bacanju diska", rekao je selektor Igor Tomić i nastavio:

"Radmilo je debitovao u bacanju kugle u veoma jakoj konkurenciji gdje je od Evropljana imao drugi rezultat. Sve ovo govori da ćemo na narednom Evropskom prvenstvu u Grosetu naredne godine imati veoma konkurentnu ekipu", istakao je Tomić.

Bonus video: