Danilo Pantić 7. na svijetu, eliminisan u repasažu

Pobijedio ga je Kazahstanac Nikita Azarov i odvojio ga od borbe za medalju
0 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.10.2015. 16:17h

Crnogorski džudista Danilo Pantić nastup na juniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju završio je u repasažu.

Pantić je u kategoriji do 100 kilograma u prva dva kola savladao Henrika Reitana iz Norveške i Estonca Kristera Ota Imalu, dok je u meču za polufinale poražen od Njemca Domenika Šenefelda, kojeg je nedavno ubjedljivo savladao na Evropskom šampionatu u Austriji gdje je osvojio titulu šampiona Starog kontinenta.

U prvom kolu repasaža, Pantić je poražen od Kazahstanca Nikite Azarova, u meču u kojem je bilo krajnje “čudnih” sudijskih odluka na štetu našeg reprezentativca.

Pantić je u tom meču imao prednost 12 sekundi prije kraja, kada je Kazahstanac napravio akciju koju je sudija bodovao sa "vazarijem", dok je predhodnu akciju našeg reprezentativca ocijenio sa "jukom".

Takođe, reprezentativac Kazahstana imao je i dvije kazne "šido", ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Danila Pantića, koji se na kraju morao zadovoljiti sedmim mjestom.

Prvo mjesto u kategoriji -100 kg pripalo je Rusu Iljasovu Nijazu, koji je u finalnom meču bio bolji od Brazilca Leonarda Gonkalveša.

Juče je eliminisan Arso Milić nakon dvije startne pobjede nad Mesablišvilijem iz Ukrajine i Žurkabajevim (Kazahstan), a izgubio je od Safvata Mohameda iz Egipta.

U subotu je ispao i Balša Sinanović (kategorija do 73 kg) koji je u 1. kolu izgubio od Rusa Kolesnika.

Bonus video: