Počinje suđenje Šundiću za bombaške napade

Iz porodice Vuković policiji saopštili da su Šundića vidjeli da baca Molotovljev koktel na njihov dom
192 pregleda 3 komentar(a)
Vasilije Šundić, Foto: Zoran Đurić
Vasilije Šundić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2015. 13:23h

Podgoričaninu Vasiliju Šundiću (20) danas će početi suđenje zbog optužbi da je početkom septembra, u dva navrata bacao eksplozivne naprave na kuću porodice Vuković u Tološima.

On je optužen za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, a sudiće mu sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković.

Kuća porodice Vuković se dva puta našla na meti bombaša u septembru ove godine.

Vukovići su policiji ranije saopštili da su Šundića vidjeli, kako dan ranije, baca Molotovljev koktel na njihov dom, a sjutradan i bombu.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Oni su tada ispričali i da su Šundića prije godinu prijavili policiji zbog krađe motocikla, pa sumnjaju da je to bio motiv Šundićevog bacanja bombi.

On je više puta hapšen zbog krađa, ali i drugih krivičnih djela.

Šundić je, prije godinu i po dana, javno optužio jednog od policijskih inspektora da mu je u ime službe nudio 10.000 eura da "prepozna” muškarce koji su podmetnuli bombu ispred stana šefa barske policije Miloša Radulovića. Šundić je tada ispričao da mu je taj inspektor "nagovijestio” da su bombaši Aleksandar Keković i Janko Vukadinović, a da ih je potplatio džudista Marko Radulović.

I Uprava policije i pomenuti inspektor energično su demantovali te navode.

Radulović je nedavno osuđen zato što je ugrožavao sigurnost Šundićevog oca, kojem je prema optužbi, prijetio da će mu pobiti porodicu.

Bonus video: