DOKUMENTOVANA BRUTALNA SILA

Još jedan primjer brutalnosti: SAJ-ovac udara urednika portala IN4S

Urednik portala IN4S brutalno je pretučen i završio je u Urgentnom centru 17. oktobra, nakon što je uhapšen tokom akcije razbijanja protesta ispred Skupštine Crne Gore
307 pregleda 0 komentar(a)
DF protesti, SAJ bije čovjeka, Foto: Screenshot (YouTube)
DF protesti, SAJ bije čovjeka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.04.2019. 18:21h

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice snimljen je kako u centru Podgorice udara glavnog i odgovornog urednika portala IN4S Gojka Raičevića.

"Dok je u društvu još jednog novinara fotografisao i snimao kolonu policijskih vozila koja su se kretala  centrom grada, ulicom Slobode, nakon razbijanja protesta pred Skupštinom,  Raičevića je napao maskirani policajac koji mu je prišao s leđa, udarivši ga u predjelu ramena, napuštajući odmah potom lice mjesta. Nakon samo par minuta, gotovo na istom mjestu, pošto je očito prepoznao urednika našeg portala, drugi maskirani SAJ-evac, izletio je  iz vozila registarskih oznaka PG MN 234, prišao Raičeviću i udario ga snažno nogom u koljeno, pa pesnicom u predjelu brade", objavljeno je na portalu IN4S.

Na objavljenom snimku se, prije nego što se specijalac udaljio sa lica mjesta i ušao u vozilo SAJ-a, iz pozadine čuje “Novinari, novinari, biju nas svi. Nemojte”.

Grupa od dvadesetak pripadnika specijalne antiterorističke jedinice snimljena je i kako nekoliko minuta na smjenu tuče dvojicu muškaraca koji nijesu pružali otpor u zlatarskoj ulici kod redakcije "Vijesti". 

Policija je sinoć kod zgrade Crvenog krsta izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Mija Martinovića

Urednik portala IN4S brutalno je pretučen i završio je u Urgentnom centru 17. oktobra, nakon što je uhapšen tokom akcije razbijanja protesta ispred Skupštine Crne Gore. Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tokom hapšenja poslanika Slavena Radunovića.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.