Uznemirujuće: Brutalno prebijanje Mija Martinovića

Policija je sinoć kod zgrade Crvenog krsta izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Mija Martinovića
998 pregleda 517 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.10.2015. 21:42h

Vrhovni državni tužilac (VDT) zatražio je od rukovodilaca Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da hitno preispitaju slučaj Milorada Martinovića i druge eventualne slučajeve i utvrde da li u pojedinim postupanjima policijaca ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković to zatražio povodom informacija da su pripadnici policije tokom protesta pretukli Martinovića, predsjednika profesionalne bokserske organizacije.

"VDT Ivica Stanković zatražio je od rukovodilaca Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da hitno preispitaju ovaj, ali i sve druge eventualne slučajeve i utvrde da li u pojedinim postupanjima policijskih službenika ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", kaže se u saopštenju.

Shodno utvrđenim činjenicama, prema odgovornima će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Iz Uprave policije su kazali da će preduzeti mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima a na kojem je prikazana intervencija policije prema Martinoviću.

Policija je sinoć kod zgrade Crvenog krsta izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Mija Martinovića.

Martinović je u autu bio sa dva prijatelja i navodno nije učestvovao na protestima DF-a.

Upozorenje: Snimak može biti uznemirujući

Slomljeni su mu koljeno, kuk i ruka i on je sinoć čekao operaciju u Kliničkom centru.

Liberalna partija: Prema dostupnim informacijama, Martinović nije bio akter nasilnih protesta

Liberalna partija Crne Gore zahtijeva od nadležnog tužilaštva i Uprave policije da hitno pokrene istražni postupak povodom slučaja brutalnog prebijanja Martinovića.

"Prema dostupnim informacijama, Martinović nije bio akter nasilnih protesta niti ima bilo kake veze sa sinoćnjim neredima koji su izbili nakon protesta Demokratskog fronta. Dostupni snimci koji su objavili mediji daju nam za pravo da osnovano sumnjamo da su policijski službenici prekoračili službena ovlašćenja i grubo prekršili Zakon i Kodeks policijske etike. Sve ovo mora biti dovolno materijala da nadležno tužilaštvo hitno pokrene postupak i ispita ovu situaciju, utvdi odgovornost i adekvatno sankcioniše svakoga ko je djelovao suprotno Zakonu i ugrozio živote mirnih pojedinaca. Martinoviću iskreno želimo brz i lak oporavak i zadovoljenje pravde i prava koja su mu ugrožena", saopšteno je iz Liberalne partije.

Bonus video: