"DRŽAVNI UDAR"

Viši sud naredio izdavanje potjernice za Brankom Milić

Naredno ročište zakazano je za 29. novembra u 9 časova
76 pregleda 28 komentar(a)
državni udar, Foto: Printscreen
državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 28.11.2018. 09:10h

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za izdavanje potjernice za optuženu Branku Milić.

Ročište je odgođeno, a naredno je zakazano za 29. novembra u 9 časova.

9:30 Sutkinja Suzana Mugoša na početku suđenja pročitala je službenu zabilješku Uprave policije sačinjenu 28. novembra.

"Navedenog dana oko 12.45 predato nam je rješenje Višeg suda u Podgorici Specijalno odjeljenje za organizovani kriminal, kurupciju, terorizam i ratne zločine od 23. novembra, a vezano za određivanje pritvora Branke Milić. Samovoljno je napustilo glavni pretres i izjavila da više neće dolaziti na glavne pretrese, a pri izlasku iz Višeg suda otišla je u ambasadu Republike Srbije gdje se zadržala. Pošto nam je rješenje predato službenici Uprave policije su se uputili ispred ambasade Republike Srbije. Dolaskom ispred ambasade sa bočne strane zatekli smo novinare ND Vijesti i dva advokata koji su davali izjave novinarima. Poslije date izjave advokati su se udaljili, a ubro zatim i novinari. Kasnije su dolazile različite novinarske ekipe fotografisale zgradu ambasade. Dok su se policijskli službenici nalazili raspoređeni ispred i iza zgrade ambasade Republike Srbije više puta je vozilo "audi" sive boje (NK CN357) dolazilo i odlazilo od zgrade ambasade. Negdje oko 15.50 vozač tog vozila je iznio robu i posteljinu za Milić Branku koju je predao NN licu koje je izašlo iz ambasade. Nakon što je predao vozač vozila je prišao i policijskim službenicima saopštio "šta nas je danas snašlo možete slobodno da odmarate Branka Milić će biti u ambasadi sve dok nam ne jave iz Beograda. Do sada nas nisu kontaktirali". Oko 16.25 ispred ambasade su došla tri službenika stanice za obezbjeđenje objekata od a pomoćnik komandira od nas ke preuzeo rješenje Višeg suda i istog smo informisali o svemu što se dogodilo od kada smo došli ispred ambasade", napisano je između ostalog u zabilješci koju je pročitala Mugoša.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Preporučujemo za Vas