Multimedijalni projekat Kristine Radović

Na pozornici Nikšićkog pozorišta smjenjivaće se glumci, pjevači, plesači, izvođači na harmonici i gitari, a sve će biti upotpunjeno sa video projekcijama na platnu u pozadini
0 komentar(a)
Tango plakat, Foto: Svetlana Mandić
Tango plakat, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.10.2015. 13:37h

Autorski multimedijalni projekat “Tango - o junacima i ljubavima“ Kristine Radović biće izveden u ponedjeljak, 26. oktobra, u Nikšićkom pozorištu u 20 sati.

“Ovo je priča o ljudima koji su od nastanka tanga, s kraja XIX vijeka do danas, preko muzike mogli da izraze svoju nostalgiju, patriotizam, ljubav, ljubomoru, strast, čežnju, strast prema fudbalu. Upravo iz ovih sedam segmenata je koncipiran projekat, a svi oni sastavljeni su od najljepših numera, proznih, poetskih, vokalno instrumentalnih, instrumentalnih, plesnih”, kazala je autorka projekta.

Prema njenim riječima podnaslov projekta “o junacima i ljubavima” je malo izmijenjena aluzija na poznato djelo argentinskog pisca i naučnika Ernesta Sabata.

“Njegova naracija čini okvir ovog projekta i vodi nas kroz hronološki razvitak tanga, autobiografiju, kroz priču o junacima XX vijeka”, kazala je Radović.

Na pozornici Nikšićkog pozorišta smjenjivaće se glumci, pjevači, plesači, izvođači na harmonici i gitari, a sve će biti upotpunjeno sa video projekcijama na platnu u pozadini.

Učesnici u ovom projektu su Mihailo Perošević, Sreten Mitrović, Bojana Marković, Tijana Blečić, Sandra Đukanović, Miloš, Olivera i Martina Krivokapić iz plesnog studija “Migado”, Ana Patrić, Ognjen Damjanović, Petar Mrvaljević, Valentina Knežević, Jana Bjelica i omladinski folklorni ansambl “Zahumlje”.

Organizator događaja je JU “Zahumlje” u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Bonus video: