Rosiju oduzeta tri boda, posljednji startuje u Valensiji

11 komentar(a)
Valentino Rosi, Foto: Reuters
Valentino Rosi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2015. 10:34h

Devetostruki svjetski šampion Valentino Rosi zadržaće treće mjesto na Velikoj nagradi Malezije, ali je dobio tri kaznena poena zbog incidenta sa Markom Markesom, prenio je B92.

Rosi i Markes su na stazi nastavili svoj rat, u kojem su obojica prešli granicu, a deblji kraj izvukao je vozač Repsol Honde, koji je odustao poslije kontakta.

„Doktor“ je zbog tog incidenta dobio tri kaznena boda, a pošto je već imao jedan zbog incidenta sa Horheom Lorencom u Mizanu, to znači da će na posljednjoj trci sezone, u Valensiji, startovati sa samog začelja.

Rosijeve nade u desetu titulu doživele su ozbiljnu prijetnju u Maleziji, pošto je njegova prednost u odnosu na Lorenca pred odlučujuću trku samo sedam bodova.

Posao na stazi „Rikardo Tormo“ će mu biti dodatno otežan zbog toga što će startovati sa samog začelja.

Rosi je prije nekoliko dana optužio Markesa da se ponaša kao dijete i da želi da Horhe Lorenco osvoji titulu i da ga je namjerno usporavao u Australiji, a slično se desilo i samo nedelju dana kasnije.

Markes i Rosi su vodili borbu na ivici, izluđivali su jedan drugoga, kao da je sam kraj trke, a Italijan je bio taj koji je prvi odlučio da je dosta i praktično se parkirao u jednoj krivini i čekao reakciju svog velikog rivala.

Španac je tada ušao pravo u Rosija, naslonio se na njega, Italijan ga je zbog toga odgurnuo i trka je bila gotova za Markesa.

Rosi ima pravo žalbe na kaznu direkcije trke, a izvjesno je da ona neće biti razmatrana u Sepangu, ali će epilog biti poznat do posljednje trke sezone 8. novembra.

„Doktor“ je odmah pošto je dobio odluku direkcije trke napustio stazu i nije se pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije, a njegov tim je objavio da on neće davati nikakve izjave.

„Nažalost, izgubio sam mnogo vremena sa njim i u krivini 13 sam pokušao da nađem pravu liniju ga usporim, jer je vozio da bi mi napravio probleme, ali je udario u mene. Šteta jer mislim da smo ostali u normalnoj trci mogli bismo da se borimo sa Horheom“, rekao je Rosi odmah poslije trke.