Ćipranić: Sve mi je namješteno, ne znam jesu li hakeri ili policija

Iz Uprave policije je saopšteno da je o tom slučaju obaviješten dežurni zamjenik opštinskog državnog tužioca
555 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2015. 00:36h

Noćas dva sata iza ponoći "Vijesti" je pozvao muškarac koji se predstavio kao Nikšićanin Ratko Ćipranić (48), tvrdeći da on juče nije šenlučio u Baru, i da nije postavio snimak na pucnjave na svom fejsbuk profilu.

Ćipranić je predvodnik grupe "Srbadija barska", nastanjen u Baru, a danas se na njegovom Facebook profilu pojavio snimak na kojem ispaljuje više hitaca iz pištolja u znak podrške protestima Demorkatskog fronta u Podgorici.

"To mi je sve namješteno. Ne znam da li su hakeri ili policija, ali svako ko se bavi novom tehnologijom može da namontira snimak. Fotografije nisu mjerodavne. Ovo što smo ja i moja porodica danas doživjeli, ne bi doživio ni Bin Laden. Sve ovo je klasična namještaljka", kazao je Ćipranić.

Dodao je da je oko 21.30 časova, kada je čuo da je za njim raspisana potjernica, sam prijavio barskoj policiji i da je iz policije pušten 15-ak minuta prije dva sata.

"Protestant sam od prvog dana, ali ovo što su napravili danas nema veze sa mnom. Policija pretresom mog stana nije našla nikakvo oružje, ali ni tragove baruta na mojoj ruci", kazao je on.

"Za srećan put svim protestantima za slobodnu Crnu Goru", objavio je navodno Ćipranić na Facebook profilu.

"Službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju aktivnosti na pronalasku R.Ć. (48) iz Nikšića, nastanjenog u Baru, zbog današnje objave na Facebooku na kojoj se nalazi snimak na kojem ovo lice ispaljuje više hitaca iz vatrenog oružja, uz status „Za srećan put svim protestantima za slobodnu Crnu Goru. Službenici Centra bezbjednosti Bar su, po saznanju za ovu objavu, o tome obavijestili zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji je naložio da se od ovog lica uzme izjava na navedene okolnosti", saopšteno je ranije juče iz Uprave policije.

Kako je ranije juče saopšteno iz Uprave policije, osim Ćipranića, službenici CB Bar potražuju D.M. (22) iz Bara, kako bi se od njega, po nalogu tužioca, uzela izjava u vezi sa fotografijom koju je na Facebooku objavio juče. Na toj fotografiji D.M. je sa puškom, optičkim nišanom i tzv. fantomkom.

Iz Uprave policije je juče takođe saopšteno da je o tom slučaju obaviješten dežurni zamjenik opštinskog državnog tužioca.

Galerija

Bonus video: