Marsenić: Dedvukaj u Đukića ispalio dva hica, dokrajčio ga sa još tri

Prema navodima optužnice Sanje Jovićević zamjenice višeg državnog tužioca Dedvukaj je 7. oktobra prošle godine oko 15 časova sa umišljajem iz koristoljublja ubio Đukića, da bi nakon ubistva, pucao i u pravcu svjedoka Marsenića
542 pregleda 8 komentar(a)
Milovan Đukić, mjesto ubistva, Foto: Vesko Belojević
Milovan Đukić, mjesto ubistva, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.10.2015. 08:55h

Podgoričanin Ranko D. Marsenić kazao je juče u Višem sudu u Podgorici da je njegov sugrađanin Đerđ L. Dedvukaj (61) ispalio pet metaka u njegovog komšiju Milovana Đukića.

Marsenić je kazao da je Dedvukaj u Đukića prvo ispalio dva hica, da bi nekoliko trenutaka kasnije kako bi ga dokrajčio u njegovo nepomično tijelo pucao još tri puta.

Prema navodima optužnice Sanje Jovićević zamjenice višeg državnog tužioca Dedvukaj je 7. oktobra prošle godine oko 15 časova sa umišljajem iz koristoljublja ubio Đukića, da bi nakon ubistva, pucao i u pravcu svjedoka Marsenića.

“Oko 15 časova ispred kapije parkiralo se auto. Ušao je čovjek kroz kapiju, pa u dvorište i obratio se Milovanu riječima: ’Đe ste vi ljuđi’. To je ovdje optuženi Dedvukaj. Milovan je ustao sa stolice i rekao:’A šta ćeš to od mene Đuro’ i dva puta je to izgovorio. Ustao sam i ja sa stolice i napravio korak udesno”, rekao je Marsenić.

Dodao je da je Dedvukaj bio oko tri i po metra udaljen od njegovog komšije.

“Dedvukaj se okreće i ide nazad u pravcu kapije, zatim onako u hodu se okreće u desnu stranu, potom desnom rukom iza lijeve strane pojasa poteže pištolj, i u okretu ga repetira. Okrenuo se i u Milovana ispalio dva hica. Po meni, to su bili smrtonosni hici, jer se Milovan nije pomjerao”, kazao je Marsenić.

Istakao je da je u toj pucnjavi preskočio preko jednog vozila, dok se Dedvukaj vraćao unazad držeći pištolj u ruci i tada se sapleo i pao.

“Bio je u sjedećem položaju. Ja sam pokušavao nekako da se pridignem. Kada je Dedvukaj to primijetio, on je usmjerio pištolj ka meni i iz sjedećeg položaja ispalio hitac. Tada je bio oko četiri metra udaljen od mene”, rekao je svjedok.

Dodao je da je Dedvukaj ustao i pogledom konstatovao da je Milovan nepomičan, a zatim se opet okrećenuo ka njemu.

“Onako iz stojećeg stava je ispalio dva metka u mom pravcu, dok sam ja bio u nekom ležećem položaju, pokušavajući da se pridignem. Gledao sam očima vatru iz pištolja. Kako sam se spasio vjerovatno zna samo onaj gore. Dedvukaj je zatim došao iznad Milovana, te sa razdaljine, oko pola metra, u njegovom pravcu ispalio još tri hica. Mrtav leži čovjek, a on u njega puca...”, kazao je Marsenić.

Svjedok je rekao da je nakon toga nekako uspio da pobjegne.

“Vjerovatno da mu je zaglavio metak ili je stavio novi šaržer u pištolj. ’Svima ću vam j....t mater’, rekao je Đerđ, dok je izlazio iz dvorišta”, kazao je Marsenić. Advokat Novak Ražnatović, branilac okrivljenog Dedvukaja, prigovorio je njegovom svjedočenju, jer je materijalnim dokazima potvrđeno da je ispaljeno ukupno osam hitaca, a iz iskaza Marsenića, proizilazi da je ispaljeno 12 hitaca.

“Mislio sam da ga ranim. Izgubio sam kontrolu”

Đerđ Dedvukaj je na prošlom glavnom pretresu priznao da je ubio Đukića, ali da nisu tačni navodi optužnice u kojoj je predstavljeno da je od Đukića tražio da mu isplati 50.000, zatim 100.000 i 150.000 eura.

“Kada sam ušao u dvorište, rekao sam: „Dobar dan gospodo“. Namjera mi je bila da se rukujemo. Đukić je skočio sa stolice i krenuo ka meni. Psovao mi je oca, majku albansku. Potegao sam pištolj koji sam držao za pojasom. Ispalio sam dva-tri hica uvis da ga zaplašim. On je rukama krenuo da me dohvati i tada ispaljujem sve hice u njega. Mislio sam da ga ranim. Ali, to su bili momenti. Izgubio sam kontrolu“, kazao je Dedvukaj.

Bonus video: