Nikšićanima tri godine zatvora zbog pokušaja iznude

Prema navodima optužnice, Pješčić i Jurišević su pokušali da iznude oko 60.000 eura od Mladenovića
599 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Jurišević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dejan Jurišević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.10.2015. 07:24h

Krivično vijeće sudije Predraga Tabaša juče je u Višem sudu u Podgorici zbog iznude osudilo na po tri godine zatvora Nikšićane Predraga Pješčića (52) i Dejana Juriševića (23).

Pješčić i Jurišević su optuženi da su od Gorana Mladenovića, bivšeg vlasnika firme “Montevar Metalac” iz Nikšića, pokušali da iznude 50.000 eura.

Nakon prvostepene presude, sud je ukinuo pritvor okrivljenima i izrekao im mjeru bezbjednosti obaveznog javljanja svakog 1. i 15. u mjesecu u Centru bezbjednosti u Nikšiću.

Prema navodima optužnice, Pješčić i Jurišević su pokušali da iznude oko 60.000 eura od Mladenovića.

Oni su uhapšeni 3. oktobra prošle godine u policijskoj akciji "Vilson", jer su, prijetnjama smrću od Mladenovića pokušali da iznude 50.000 eura, dok su ranije u dva navrata od njega uzeli ukupno 9.400 eura.

Zamjenica višeg državnog tužioca Maja Jovanović u završnoj riječi je kazala da je sprovedenim dokazima, na nesumnjiv način utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično djelo. Tužiteljka je prije izricanja presude podsjetila da je Mladenović pred istražnim sudijom do detalja ispričao da su Pješčić i Jurišević, više puta prijetili, tražeći od njega novac.

Ona je ukazala i na svjedočenje supruge oštećenog Darije Mladenović, koja je na glavnom pretresu u Višem sudu kazala da je znala za te ucjene, te da je zbog toga osjećala strah za sebe i svoju porodicu.

Advokat Dragan Mitrić, branilac okrivljenih, istakao je da rezulatati dokaznog postupka ne ukazuju da su potvrđeni navodi optužnice.

Bonus video: