SUMNJAJU DA JE ZLOUPOTRIJEBIO SLUŽBENI POLOŽAJ

Nova krivična prijava protiv Dragana Kankaraša: Oprostili još 190.000 eura?

Prijavom je obuhvaćen i direktor Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović (DPS)
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Anton Marković
Tivat, Foto: Anton Marković
Ažurirano: 23.10.2015. 19:08h

Nevladina organizacija Tivatska antikorupcijska akcija (TAA) podnijela je novu krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Dragana Kankaraša (DPS), zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u slučaju nezakonitog obračuna i naplate komunalija za stambeno-poslovnu zgradu na lokaciji bivšeg „Vračara“.

Tvrde da je time gradski budžet oštećen za preko 190.000 eura.

Prijavom je obuhvaćen i direktor Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović (DPS).

Predstavnici te NVO pozvali su tužilaštvo da detaljno ispita slučaj u kome je, kako su rekli, Opština Tivat pod čudnim okolnostima 2010. ostala bez placa od oko 1.600 kvadrata u centru grada. Rekli su da je hercegnovska firma „C Vračar“ od korisnika uspjela da upiše pravo svojine.

„C Vračar“ biznismena Panta Vučurovića, potom je ušao u posao sa kompanijom „Dana Komerc“.

Ta firma na placu gradi stambeno-poslovnu zgradu, a it TAA tvrde da je u tom poslu napravljen i manjkavi obračun komunalija.

“Afera Vračar ima puno materijala, jer su u nju uključeni rukovodioci Opštine i Katastra i bilo bi veoma značajno da na njoj Specijalno tužilaštvo pokaže samoinicijativu“,rekao je Mirko Kovačević.

On je tužioce pozvao da podignu prijavu protiv gradonačelnika Ivana Novosela (DPS), jer “nevješto i djetinjasto mjesecima obmanjuje javnost i prikriva učinjena krivična djela Kankaraševe administracije“.

Odbornik Tivatske akcije Miomir Abović, pozvao je lokalne odbore SDP i HGI da se izjasne o tom slučaju, jer je „lokalni DPS, kroz usta predsjednika Opštinskog odbora Siniše Kusovca, kazao da će stati iza svojih ljudi i neće pustiti niz vodu nijednog svog čovjeka, čime je DPS otvoreno stao na stranu kriminala“.

Preporučujemo za Vas