Peđa Radošević brani titulu

61 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Radošević, Foto: Facebook
Predrag Radošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.10.2015. 10:57h

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević braniće večeras u njemačkom Holcmindenu titulu profesionalnog prvaka Evrope u supervelteru WBO verzije.

Izazivač našeg asa je Mađar Gabor Kovač, u glavnoj borbi spektakla od sedam mečeva, od kojih su tri posljednja za titule. Borbe počinju u 19 sati, a start duela Radošević - Kovač je oko 22 sata.

"Moj cilj u ringu je samo pobjeda, bez obzira na ime rivala. Smatram da iznenađenja neće biti i da ću odbraniti šampionski pojas. Naravno, ovo je sport koji poziva na oprez, jer djelić sekunde nepažnje može biti koban i zato su moguća iznenađenja. Ipak, odlično sam pripremljen i siguran da ću opravdati ulogu favorita. Tim prije, jer je ulog ogroman ka putu koji sam zacrtao. To je da dobijem priliku da napadnem titulu svjetskog prvaka", kazao je Radošević nakon zvaničnog mjerenja na kojem je imao 68,8 kilograma.

Radošević je u profi ringu slavio 29 pobjeda, uz poraz. Kovač je na mjerenju imao 300 grama manje, ali i tri poraza više u karijeri u kojoj je slavio 13 puta.

Posljednjih pet mečeva Kovač je riješio u svoju korist.

"Imao sam prilike da se upoznam sa stilom i načinom borbe Radoševića i ne plašim se izazova i borbe. Raspoložen sam da se suprotstavim mom rivalu i obećavam odličnu borbu, kako bih opravdao poziv i povjerenje ove prestižne federacije. Ne želim da prognoziram rezultat, ali budite sigurni da ću dati sve od sebe za pobjedu", istakao je Kovač.

Bonus video: