U Nikšiću počinje 15. Međunarodni festival glumca

Festival će večeras otvoriti višestruko nagrađivana predstava zagrebačkog “Exit” teatra “Kako misliš mene nema?”
51 pregleda 0 komentar(a)
Predstava Kako to misliš mene nema, Foto: Privatna arhiva
Predstava Kako to misliš mene nema, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.11.2018. 08:46h

Jubilarni 15.Međunarodni festival glumca Nikšić 2018 počinje večeras, a čast da isti otvori pripala je višestruko nagrađivanoj predstavi zagrebačkog “Exit” teatra “Kako misliš mene nema?”, autorski projekat Ivice Boban. U predstavi, koja je na repertoaru već deset godina i jedna je od najdugovječnijih i najgledanijih predstava na zagrebačkoj pozorišnoj sceni, igraju Filip Jurićić i Amar Bukvić.

“Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke tranformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”, riječi su rediteljke Boban.

Tokom sedam festivalskih večeri biće prikazano isto toliko predstava - šest u takmičarskom dijelu programa, a na zatvaranju Festivala, 2. decembra, u čast nagrađenih, Nikšićko pozorište će izvesti predstavu “Crna kutija”, koju je po tekstu Ane Đorđević režirao Goran Bulajić.

Tročlani žiri: reditelj Blagota Eraković, predsjednik, i članice Ana Vujošević i mr Aleksandra Vuković, donijeće odluku o dobitnicima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu, za najbolje epizodne uloge, kao i za najbolji partnerski odnos na sceni. Žiri zadržava pravo da dodijeli specijalnu nagradu. Pored plakete nagrađeni glumci dobiće i novčanu nagradu u iznosu od 500 do 700 eura.

Svake večeri u 22 časa, u foajeu pozorišta, biće organizovani okrugli stolovi, a moderator će biti Goran Bulajić.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić, u okviru Nikšićke kulturne scene 2018. Sve predstave počinju u 20 časova, cijena ulaznice je 5 eura, a za set ulaznica potrebno je izdvojiti 30 eura.

Bonus video: