Crna Gora sa šest takmičara na SP

149 pregleda 0 komentar(a)
Kik boks tim, Foto: Luka Zeković
Kik boks tim, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.10.2015. 13:47h

Crnu Goru će na Svjetskom prvenstvu (SP) u Beogradu predstavljati šest takmičara, saopšteno je iz Kik boks saveza.

Šampionat u Beogradu biće održan od 24. oktobra do 1. novembra u Beogradu.

Navodi se da će u Beogradu nastupiti Remzija Dacić (do 67), Dejvid Kajević (do 75), Mensur Murić (do 86) i Anastasija Petrović (do 56) u lou kiku i Milan Jovanović (do 71) i Miroslav Vujović (preko 91 kilogram) u disciplini K1.

Selektor Goran Radonjić kazao je da crnogorski borci šampionat dočekuju spremni, poslije napornih višemjesečnih priprema.

"SP u Beogradu je za nas kruna godine. Radili smo dobro, imali smo i dobre provjere. Svi naši borci su spremni. Realno je da očekujemo medalju, ali će biti teško doći do nje. Vjerujemo u naše momke, svi su dobro tempirali formu. Spisak je mogao biti i duži, ali se tokom priprema povrijedio Emil Pupović", kazao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On očekuje jaku konkurenciju, navodeći da će u udarnim kategorijama biti prijavljeno oko 25 boraca.

"Neće biti lako, ali pokušaćemo da makar prođemo dva kola i uzmemo bar jednu bronzu, koja bi za nas bila zlatnog sjaja. Očekujem da daju sve od sebe",kazao je Radonjić.

Trener Predrag Lekić kazao je da mu naran rad i veliki broj odrađenih mečeva ove godine daju za pravo da se nada da će nas prestaviti na pravi način.

"Momci su spremni, ozbiljno su trenirali. Biće jaka konkurencija, teško će biti doći do medalje. Uz sreću u žrijebu nadamo se da će neko uspjeti", rekao je Lekić.

Teškaš Miroslav Vujović vjeruje da crnogorski reprezentativci uz malo sreće na žrijebu mogu do medalje u Beogradu.

"Odradili smo višemjesečne pripreme, trenirali smo dva puta dnevno. Imali smo i uspješnu provjeru u Atini. Iza nas je veliki broj mečeva. Nadam se da ćemo uz sreću na žrijebu doći do medalje", kazao je Vujović.

Predsjednik Kik boks saveza Ivan Strugar, kazao je da je za tu asocijaciju SP u Beogradu centralno takmičenje ove godine.

"Sve naše resurse i kapacitete usmjerili smo da se oni što bolje spreme. Svaki od momaka imao je od sedam do 13 mečeva ove godine. To je jedan veliki kapital za njih i nada da mogu naparviti dobar rezutat. Očekujem i vjerujem da će rad koji su uložili isplivati i izaći na vidjelo", rekao je Strugar.

Bonus video: