Ubica Cicmila povrijeđen, mostarska policija privela pet osoba

Hasić je na konferenciji za javnost koja je održana danas u Mostaru kazao je da su priveli pet osoba za koje se sumnja da su umiješane u zločin
312 pregleda 12 komentar(a)
Božidar Cicmil, Foto: Screenshot (YouTube)
Božidar Cicmil, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.10.2015. 18:01h

Ubica Bozidara Cicmila ima oko 35 godina, visok je oko 180 cm, i povrijeđen je nakon što je ispalio hice u leđa Plužinjaninu, saopštio je načelnik Sektora kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanske županije Ramiz Hasić.

"Njega su dok je bježao sa mjesta ubistva snimile sigurnosne kamere, ali snimak nije dovoljno jasan da bi istražitelji iz Mostara sa njega "skinuli" fotografiju egzekutora", kazao je Hasić na konferenciji za javnost, koja je održana u Mostaru.

On je kazao i da su priveli pet osoba za koje se sumnja da su umiješane u zločin. "Naši istražitelji priveli su pet osoba koje bi se eventualno mogle dovesti u vezu sa ubistvom u bilo kom svojstvu, eventualno pomagači."

Dodao je da imaju spisak od 33 osobe koje moraju u što kraćem roku saslušati.

"Cicmil se ovdje pojavio tek prije tri godine i nastavio sa drugim životom. Bio je pripadnik specijalne policije, u komunikaciji sa domaćim agencijama i policijskim agencijama drugih država može se govoriti o tome da jedan od motiva ubistva bude njegov dosadašnji zivot", rekao je Hasić i dodao da je "Cicmil bio predmet interesovanja i kriminalističkih obrada domaćih agencija i svih agencija drugih država kao sigurnosno interesantna osoba".

Kako je saopšteno, u cilju istrage, iznesene su samo one informacije i podaci koje, u ovom trenutku, ne mogu da naškode istrazi a o svim relevantnim informacijama i rezultatima daljnje istrage.

Božidar Cicmil ubijen je 19. oktobra u Mostaru. On se prije nekoliko godina iz Plužina doselio u Mostar i bio je vlasnik taksi udruženja "Moj taksi".

Bonus video: