Simo Dabović karijeru nastavlja u Libanu

80 pregleda 1 komentar(a)
Simo Dabović, Foto: Fivb.ch
Simo Dabović, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 22.10.2015. 17:18h

Simo Dabović trenutno napušta evropsku odbojku i seli se na Bliski istok - tehničar odbojkaške reprezentacije Crne Gore je potpisao ugovor na godinu sa libanskim Al-Šabeba Tanurinom iz Džabala, grada nadomak Bejruta.

"Finansijski sam zadovoljan, ponuda je bila bolja od onih koje sam imao iz Evrope. Ne znam previše o klubu, ali mislim da je jedan od ozbiljnijih klubova tamo. Pored mene u ekipi će biti od stranaca po jedan Kubanac i Kamerunac", kaže za „Vijesti” 28-godišnji Dabović, koji će se novom klubu priključiti za 15-ak dana.

Tanurin je prošle sezone završio na četvrtom mjestu u prvenstvu, na finalnom turniru plej-ofa izgubio je u polufinalu od šampiona Zahre.

"Ciljevi su slični kao prošle sezone, da se plasiramo na finalni turnir", dodaje Dabović, koji je karijeru počeo u rodnom Baru, a nakon toga je u dva navrata nosio dres Budvanske rivijere, slovenačkog Salonita, te grčkih timova, Aiginija, Arisa, PAOK-a i Foinikasa.

S obzirom na to da su prošle sezone u Libanu igrali Aleksandar Minić i Marko Bojić, Dabović je imao priliku da od saigrača iz reprezentacije sazna nešto više o novoj igračkoj destinaciji.

"Rekli su mi da im je bilo lijepo. Vidjećemo, to je skroz nova destinacija za mene, ali na osnovu njihovih priča trebalo bi da bude sve u redu. Kaže da su ljudi iz klubova profesionalni, korektni i prijatni za strane igrače. Za završne turnire, inače, klubovi dovode vrhunske odbojkaše".

Dabović je ljetos dugo čekao pravu ponudu. Međutim, i pored odlično odigrane Svjetske lige, iz Evrope nije dobio ponudu koja bi zadovoljila njegove igračke i finansijske ambicije.

"Htio sam neku jaču evropsku ligu, ali nije baš išlo, ponude nisu bile primamljive, tako da sam se odlučio da idem malo put Bliskog istoka. Ali, ne žalim zbog ovog poteza. Okolnosti su, jednostavno, takve da će mi biti bolje u Libanu, tako da idem tamo zadovoljan", zaključio je Dabović, koji je u Svjetskoj ligi upisao 29 poena, 11 iz napada i čak 18 iz bloka na ukupno osam utakmica (bio je naš najbolji bloker na takmičenju).

Bonus video: