"Stižu braća Bigović, biće ovdje problema"

Otac ubijenog Kosaća, Drago Kosać pitao je svjedoka da li je znao da je njegov brat Milan, zajedno sa rođacima Vidakom, Radovanom i Milovanom Bigovićem, pretukao njegovog sina Gorana i da je njima bio zabranjen ulazak u diskoteku dok se ne okonča sudski proces u Herceg Novom
1205 pregleda 34 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 22.10.2015. 10:47h

Stanko Bigović kazao je juče u Višem sudu da je vidio tuču između njegove braće Dragana i Milana sa Jovanom Kosaćem, ali da nije ni čuo kada je Dragoje Baošić zapucao na sada pokojnog sportistu.

On je svjedočio u nastavku suđenja Baošiću zbog ubistva Kosaća u diskoteci “Kaza” u Igalu i Draganu Bigoviću, optuženom da je 14. septembra pomogao ubici da pobjegne.

“Nakon što smo izašli iz auta, pošli smo prema diskoteci. Milan je rekao: 'Ja idem prvi u Kazu'. Iza njega je išao Dragan, zatim ja, pa na kraju i Ivan Bigović. Nakon što je ušao pola metra u diskoteku, Kosać je rukom uhvatio Milana za rame i povukao ga ka sebi. Nisam vidio kada ga je udario, samo sam vidio da ga je rukom povukao prema sebi. Milan je imao povredu vilice. Dragan je stao između njih dvojice da ih razdvoji, a Milan je pao. Posle su se Jovan Kosać i Dragan Bigović potukli. Razmijenili su nekoliko udaraca. Vidio sam kada ga je Jovan udario pesnicom iza lijevog uha, nakon čega je Dragan pokleknuo. Pokušao sam da oba brata izvučem iz te gužve, van diskoteke. Počele su da lete flaše i čaše oko nas. Nijesam ni jednog trenutka vidio da je u diskoteku ušao Dragoje Baošić. Ni u jednom momentu nisam čuo pucnje u diskoteci, samo glasnu muziku”, rekao je Stanko Bigović.

Otac ubijenog Kosaća, Drago Kosać pitao je svjedoka da li je znao da je njegov brat Milan, zajedno sa rođacima Vidakom, Radovanom i Milovanom Bigovićem, pretukao njegovog sina Gorana i da je njima bio zabranjen ulazak u diskoteku dok se ne okonča sudski proces u Herceg Novom.

“Nisam znao da je mom bratu Milanu bio zabranjen ulazak u diskoteku, ali sam znao da su imali sukob sa Goranom Kosaćem”, rekao je svjedok.

Svjedok Marko N. Bojanić (27) iz Igala, rekao je da je došao u diskoteku sa Budimirom Bulajićem, koji mu je “u šaljivom smislu rekao da dolaze braća Bigović i da će biti problema”.

“Nakon što su braća Bigović ušla u diskoteku, odmah je nastalo komešanje i tuča. Jovan se tukao sa 2-3 Bigovića, ali ja ih ne poznajem po imenu. Čim su se čuli pucnji, u diskoteci je nastao metež. Nisam vidio momenat kada je osumnjičeni Baošić ušao u diskoteku. Baošić je u dva navrata pucao u Jovana Kosaća. Na njegovoj majici sam vidio mrlje krvi, da je pogođen u grudi, stomak i desnu ruku. Bile su to sitne rane kao da je pogođen malim kalibrom. Kada sam mu prišao sa dva druga da mu pomognemo, Jovan je samo izgovorio: 'Vodite me u bolnicu'. Bio je u polusvjesnom stanju, buncao je. Poznato mi je da su braća Bigović pretukli njegovog brata Gorana. Da je htio da pravi problem, mogao je da ih nađe, jer je Herceg Novi mali grad”, rekao je svjedok.

Bonus video: