Tužilac goni trojicu osuđenika zbog napada na čuvare

Trojica osuđenika su, prema nezvaničnim izvorima “Vijesti”, napala su čuvare Velimira Bakića i Zorana Perovića, nakon čega su ostali službenici obezbjeđenja primijenili silu kako bi savladali osuđenike
377 pregleda 1 komentar(a)
ziks, Foto: Savo Prelević
ziks, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2018. 07:09h

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo je predmet protiv tri osuđenika, koji su prije više od dvije sedmice napali zatvorske čuvare u spuškom Kazneno-popravnom domu.

Trojica osuđenika Aleksandar Velkovski, Slobodan Kovačević i Stanko Kovačević, prema nezvaničnim izvorima “Vijesti”, napala su dvojicu čuvara Zatvora za kratke kazne Velimira Bakića i Zorana Perovića, nakon čega su ostali službenici obezbjeđenja primijenili silu kako bi savladali osuđenike.

“Povodom predmetnog događaja Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet protiv tri lica, zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Prikupljaju se dokazi i podaci, radi rasvetljavanja svih važnih činjenica”, saopštila je juče “Vijestima” portparolka podgoričkog ODT-a Danka Ivanović Đerić.

Iz Zavoda sa izvršenje krivičnih sankcija objasnili su da je incident počeo 15. novembra oko 22 časa, kada je jedan zatvorenik prijavio je da je maltretiran od strane više drugih zatvorenika sa kojima je smješten u istoj prostoriji.

“Postupajući po navedenoj pritužbi zatvorenika, službenici obezbjeđenja ušli su u sobu u kojoj je imenovani zatvorenik smješten sa još sedam zatvorenika, radi prikupljanja saznanja o navedenom događaju.

Tom prilikom došlo je do napada na službena lica od strane tri zatvorenika i nanošenja tjelesnih povreda dvojici službenika. U cilju odbijanja protivpravnog napada na službena lica i savladavanja otpora, službenici obezbjeđenja upotrijebili su sredstva prinude”, saopšteno je iz ZIKS-a.

Zaštitnik ljudskih i manjinskih prava istražuje da li su službenici ZIKS-a ovom prilikom vršili torturu nad osuđenicima.

Bonus video: