Berane: Identifikovan napadač na gej mladića

Osumnjičeni M.Đ. je idenifikovan kao lice koje je, kako se sumnja, 14. oktobra 2015. godine fizički napalo gej mladića koji je bio u društvu sa prijateljem
343 pregleda 12 komentar(a)
LGBT osoba napad, Foto: LGBT Forum Progres
LGBT osoba napad, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 21.10.2015. 19:42h

Miomir Đukić osumnjičen je za napad na gej mladića u Beranama i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava.

"Iz Centra bezbjednosti Berane danas su, nakon izjašnjenja Osnovnog državnog tužioca u Beranama o pravnoj kvalifikaciji djela, tom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Đ. (26) iz Berana, zbog osnova sumnje da je, na štetu gej mladića iz Berana, počinio krivično djelo rasna i druga diskriminacija iz čl. 443 st. 3 KZCG, navodi se u saopštenju. Osumnjičeni M.Đ. je idenifikovan kao lice koje je, kako se sumnja, 14. oktobra 2015. godine fizički napalo gej mladića koji je bio u društvu sa prijateljem. Sumnja se da je M.Đ. te večeri, oko 23:40 časova, u naselju Rudeška krivina u Beranama, gej mladiću zadao nekoliko udaraca otvorenom šakom u predjelu lica, nakon čega je pobjegao" navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je Prijavu o događaju, 15. oktobra 2015. godine oko 00:10 časova, prvo putem telefona a zatim i u pisanoj formi, primila je policijska službenica zadužena za kontakt sa LGBT zajednicom u Centru bezbjednosti Berane.

"Ova policijska službenica je, nakon telefonskog kontakta, sačekala gej mladića i njegovog prijatelja u prostorijama CB Berane. Od gej mladića je uzeta izjava u pisanoj formi, u kojoj je on nije navodio da je prilikom događaja gubio svijest, kao što je to prethodno bilo navedeno u medijima. Izjava u pisanoj formi je uzeta i od njegovog prijatelja. O događaju je obaviješten ODT u Beranama. Osumnjičeni je identifikovan i sprovedene su dalje policijske mjere i radnje, shodno nalogu tužioca. ODT u Beranama se danas izjasnio o kvalifikaciji događaja i naložio da mu se krivična prijava protiv M.Đ, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, podnese u redovnom postupku, najavljuju iz Uprave policije", piše u saopštenju.

Bonus video: