MSS: Prijetnje imaju za cilj da obeshrabre novinare u obavljanju dužnosti

“Još pamtimo jezive i tragične scene iz prošlosti kada su u našoj zemlji i u okruženju novinari bili poput glinenih golubova," kazao je Jokić
68 pregleda 0 komentar(a)
marijana bojanic, Foto: Aleksandar Jaredić
marijana bojanic, Foto: Aleksandar Jaredić
Ažurirano: 21.10.2015. 13:02h

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) najoštrije je danas osudio prijetnje koje su upućene direktorki TV Vijesti Marijani Bojanić.

"Ugrožavanje bilo čije bezbjednosti, a posebno novinara je neprihvatljivo. Ovakve prijetnje imaju za cilj da obeshrabre novinare u obavljanju svoje dužnosti", stoji u saopštenju.

MSS je pozvao nadležne da što prije ispitaju ovaj slučaj i da spriječe daljnje ugrožavanje novinara. MSS poziva sve da u ovako složenim društvenim okolnostima pokažu više tolerancije i da ne ugrožavaju živote novinara samo zbog mišljenja sa kojima se ne slažu ili različitih uređivačkih politika medijskih kuća.

Demokrate: Nadležni hitno da reaguju

Demokratska Crna Gora najoštirje je danas osudila prijetenje upućene novinarki i direktorki TV Vijesti Marijani Bojanić i pozvali tužilaštvo i policiju na hitnu reakciju kako bi se slučaj sankcionisao i spriječio potencijalni incident.

“Osuđujemo svaki vid nasilja i kršenja zakona, no posebno su zabrinjavajuće prijetnje i nasilje upereno prema novinarima, profesiji koja bi zbog prirode svog zanimanja i specfične težine koje to zanimanje ima za svako demokratsko društvo, morala uživati najveći mogući stepen zaštite od strane države”, navodi se u saopštenju člana Glavnog odbora Demokrata Vladimira Jokića.

“Još pamtimo jezive i tragične scene iz prošlosti kada su u našoj zemlji i u okruženju novinari bili poput glinenih golubova. Imajući u vidu delikatnost ukupne političko društvene situacije u zemlji i povećane tenziju među jednim dijelom stanovništva zahtjevamo od nadležnih da najozbiljnije shvate ovu situaciji i reaguju u najkraćem mogućem roku i time pokažu svim novinarima da uživaju punu zaštitu bez obzira na njihove stavove, poglede i mišljenja koje izražavaju u svom javnom djelanju”.

Bonus video: