SUĐENJE ZA UBISTVO ŠĆEKIĆA

Advokati: Vlaović nas je sve obmanuo

Tužiteljka je predložila da Vrhovni sud potvrdi presudu Apelacionog suda
638 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Vlaović Bohum, Foto: Boris Pejović
Zoran Vlaović Bohum, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.10.2015. 09:44h

Zaštićeni svjedok Zoran Vlaović zvani Bohum trguje svojim izjavama i igra se sa pravosuđem, saopštili su juče advokati optuženih za ubistvo policajca Slavoljuba Šćekića.

Oni su u Vrhovnom sudu bili saglasni da je prije donošenja konačne odluke u tom predmetu neophodno ponovo saslušati Vlaovića, da bi pojasnio navodne kontradiktornosti u svojim izjavama.

Završena je juče sjednica vijeća Vrhovnog suda na kojoj se u prethodna dva dana raspravljalo po žalbama na presudu Apelacionog suda, kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović.

Advokat Dragoslav Ognjanović, rekao je da sud sada može obezbijediti prisustvo Vlaovića.

"Vlaović je podnio zahtjev MUP-u Srbije za davanje političkog azila 9. maja 2014, zbog političkog progona u Crnoj Gori... Svi smo obmanuti za razloge zbog kojih mu je dat status zaštićenog svjedoka. Dakle, za život mu nije prijetila opasnost od Borete i ostalih, već od političkog progona jer ima neka saznanja za politička ubistva u Crnoj Gori. Vlaović je instrumentalizovao specijalnog tužioca ili je tužilac njega instrumentalizovao. Sada nije teško doći do Vlaovića, poznata mu je adresa, da ga sud pozove i sasluša. Tako bi se ostvarilo pravo na odbranu okrivljenih da neposredno ispituju svjedoka", kazao je Ognjanović.

Tužiteljka Miljana Radović predložila je da Vrhovni sud potvrdi presudu Apelacionog suda i odbije žalbe okrivljenih.