Marković: Novinari postali meta raznih kriminalnih grupa i političkih struktura

"Kao predsjednik Komisije pozivam sve kolege da se, bez obzira na razlike u uređivačkim politikama, svi zajedno izborimo za pravo da radimo bez straha za goli život i bezbijednost svojih porodica"
76 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Luka Zeković
Nikola Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.10.2015. 15:53h

Prijetnje direktorki Televizije Vijesti Marijani Bojanić posledica su atmosfere linča koju je prebijanjem i hapšenjem novinara kreirala Uprava policije, saopštio je predsjednik Komisije za istraživanje napada na novinare i urednik dnevnog lista Dan Nikola Marković.

"Kada oni koji treba da štite novinare vrše nasilje nad njima, onda ne čudi što urednicima nezavisnih medija i njihovim porodicama huligani prijete smrću. Više je nego očigledno da su novinari u Crnoj Gori postali meta raznih kriminalnih grupa i političkih struktura", saopštio je Marković.

Ukoliko se ovakva praksa hitno ne zaustavi, kako je doado, samo je pitanje dana kada će sledeci novinar biti ubijen.

"Kao predsjednik Komisije pozivam sve kolege da se, bez obzira na razlike u uređivačkim politikama, svi zajedno izborimo za pravo da radimo bez straha za goli život i bezbijednost svojih porodica. Istovremeno apelujem na međunarodnu zajednicu da pitanje slobode medija i bezbijednosti novinara bude ključni uslov u procesu integracija Crne Gore", zaključio je Marković.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: