NAPADI DA DO KRAJA BUDU PROCESUIRANI

MANS: Prijetnje direktorki TV Vijesti zahtijevaju hitnu akciju policije i tužilaštva

Posebno zabrinjava činjenica da su prijetnje Bojanićevoj upućene u najvećoj mjeri zbog njene reakcije na hapšenje i prebijanje novinara koja je bila prirodna jer je Marijana i sama novinar, ali i potrebna kako bi se pažnja javnosti skrenula na ovaj problem", navodi se u saopštenju MANS-a
60 pregleda 12 komentar(a)
društvene mreže, Foto: Shutterstock.com
društvene mreže, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.04.2019. 18:11h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) najoštrije je osudila ugrožavanje lične bezbijednosti novinarke i direktorice televizije "Vijesti", Marijane Bojanić koja je u posljednih 24 časa bila predmet ozbiljnih prijetnji upućenih sa društvenih mreža Facebook i Twitter.

"Posebno zabrinjava činjenica da su prijetnje Bojanićevoj upućene u najvećoj mjeri zbog njene reakcije na hapšenje i prebijanje novinara koja je bila prirodna jer je Marijana i sama novinar, ali i potrebna kako bi se pažnja javnosti skrenula na ovaj problem", navodi se u saopštenju MANS-a.

U toj NVO smatraju da cjelokupna situacija u kojoj se zemlja nalazi nikome ne može dati za pravo da ugrožava bezbijednost novinara koji nerijetko upravo zbog posla kojim se bave, postaju meta onih koji drugačije misle.

"Zato je apsolutno neophodno da ovi napadi, ali i svi drugi koji su se desili u posljednjih nekoliko dana na medije u Crnoj Gori budu do kraja procesuirani, a njihovi vinovnici i sankcije koje moraju da snose, postanu primjer i opomena svim drugima koji sebi uzmu za pravo da guše slobodu medija i zastrašuju i prijete novinarima".

MANS od policije i tužilaštva očekuje da u što skorijem roku preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi ove osobe bile procesuirane i primjerno sankcionisane.

"U suprotnom, šalje se poruka da je novinarski život u Crnoj Gori „potrošna roba“, te da prijetnje verbalnim i fizičkim nasiljem mogu proći nekažnjeno", zaključuje se u saopštenju MANS-a.