Raduloviću dva mjeseca zatvora zbog prijetnji Šundiću

Tužilaštvo Radulovića tereti za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je 15. septembra, u svom lokalu u Bloku 9, prijetio Šundiću da će mu zapaliti kuću i pobiti porodicu...
274 pregleda 14 komentar(a)
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2015. 13:48h

Džudista Marko Radulović osuđen je na dva mjeseca zatvora zbog prijetnji koje je uputio Srđanu Šundiću.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović.

Tužilaštvo Radulovića tereti za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je 15. septembra, u svom lokalu u Bloku 9, prijetio Šundiću da će mu zapaliti kuću i pobiti porodicu.

Sutkinja je, na izricanju presude, navela da je analizom iskaza svjedoka utvrdila da je Radulović toga dana prijetio Šundiću riječima “ ko si ti da mi prijetiš da ćeš bombu da mi bačiš na kuću...ja ću tebi onog sina da ubijem što je u zatvoru, sve ću da vas pobijem, i ćerku ti i ženu...sve ću da vas zapalim...”.

Iako je Šundić na suđenju rekao da se ne boji Radulovića i da se ne osjeća ugroženo, sutkinja je istakla da je iz njegovog iskaza jasno da je te prijetnje shvatio ozbiljno, te da je čak svoju ćerku premjestio u drugi dio grada.

Ona je dodala i da je Šundićev stric naveo da je sreo Radulovića dan kasnije, kada mu je optuženi potvrdio da je došlo do sukoba između njih dvojice, iako je Radulović u sudskom postupku tvrdio da mu uopšte nije prijetio te večeri i da nije imao nikakav kontakt s Šundićem.

Rabrenović je ocijenila da je dvomjesečna kazna zatvora dovoljna za Radulovića, obzirom da se oštećeni nije pridružio krivičnom gonjenju i zamolio sud da dozvoli da Radulovići i Šundići ostanu u dobrim komšijskim odnosima.

Krivičnim zakonom je predviđena kazna zatvora do godinu dana.

Sutkinja je Raduloviću produžila pritvor u kom se nalazi od polovine prošlog mjeseca, navodeći da postoji opasnost da će ponoviti krivično djelo.

Radulović je ranije više puta osuđivan, a posljednjom presudom, koja nije pravosnažna, osuđen je na osam mjeseci zatvora i 3.000 eura novčane kazne za zelenaštvo.

Bonus video: