Sekulovića će "udariti" po džepu zbog prijetnji?

“Službenici CB Bar podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Sekulovića zbog vrijeđanja putem posta na FB”
1660 pregleda 17 komentar(a)
Stojan Sekulović Stojo, Foto: Facebook.com/PublicFigure
Stojan Sekulović Stojo, Foto: Facebook.com/PublicFigure
Ažurirano: 20.10.2015. 09:41h

Službenici barske policije podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Stojana Sekulovića Stoja (39), zbog vrijeđanja advokata Zorana Piperovića.

Sekulović je, piše u odgovorima Uprave policije, vrijeđanjem putem Fejsbuka počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru (član 7).

U tom članu piše da se će novčano, od 100 do 400 eura kazniti onaj ko na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša.

Iz policije su objasnili da im se advokat Piperović nije obraćao tim povodom, ali da su njihovi službenici o navedenom postu na FB upoznali zamjenika osnovnog državnog tužioca u Baru.

Tužilac je, tvrde, naložio da se o događaju upozna zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da u objavi nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon što je policija saslušala Piperovića i Sekulovića, i barski tužilac je konstatovao da u radnjama osumnjičenog nema elemenata bića krivičnog djela...

"Shodno izjašnjenju tužioca, službenici CB Bar su Područnom organu za prekršaje u Baru podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv S. S. zbog vrijeđanja koje je 06. oktobra 2015. godine uputio Z. P. putem posta na Fejsbuku”, navodi se u odgovorima iz policije.

Piperović je prije 21 godinu, u svojstvu tadašnjeg tužioca, podigao optužnicu protiv Sekulovića i njegovih prijatelja Roberta Franovića i Zorana Mandića, zbog tuče u kojoj je smrtno stradao Đorđe Krnjački.

Njih trojica tek nedavno su osuđeni na po dvije godina zatvora zbog sukoba sa smrtnim ishodom koji je izbio avgusta 1994. godine ispred kafe-bara “Bumerang” u Sutomoru.

Sekulović je potom na Fejsbuk objavi Piperovića nazvao "smećem" i "deponijom laži", napisavši da prati podgoričkog advokata.

"Dobro jutro Piperoviću, treći dan praćenja. Ova slika snimljena je u momentu kada radiš kao saradnik pojedinca Državne bezbjednosti Crne Gore i kako te oni ubjeđuju kako od tog momenta da mijenjaš kvalifikaciju mog krivičnog djela", napisao je Sekulović.

On je tada Piperoviću ostavio "jednu mogućnost" da odbrani istinu i najlakše uzme pare, odnosno da opovrgne neistinu koju je nekad kao tužilac iznosio.

Poručio mu je da mu je "živome laka crna zemlja ukoliko se pokaje".

Piperović je tokom saslušanja policajcima rekao da ne strahuje od Sekulovića, već da je jedino uvrijeđen njegovim konstatacijama.

"Ne osjećam se ugroženima, osjećam se uvrijeđenim zbog njegovog vokabulara. Što se mene tiče, ovaj predmet tužilaštvo može slobodno da zatvori. Ovo sam rekao i policajcima", kazao je Piperović.

Bonus video: