Jedinstvo večeras protiv Kuzbasa: Bjelopoljci žele Rusima da pokažu šta znaju

Sibirski klub je osnovan 2008. godine, od 2010. godine igra rusku Superligu, u kojoj je prošle sezone ostvario najbolji rezultat (četvrto mjesto), a dva puta je igrao u finalu Kupa Rusije
51 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Senko Župljanin
OK Jedinstvo, Foto: Senko Župljanin
Ažurirano: 27.11.2018. 10:24h

Drugi protivnik odbojkaša Jedinstva u ovosezonskom CEV kupu je debitant na evropskoj sceni, ekipa koja će prvi meč u Evropi odigrati u utorak veče (18 sati) u „Nikoljcu“.

Sve bi moglo da „miriše“ na novi uspjeh crnogorskog šampiona, nakon eliminacije vicešampiona Srbije, Novog Pazara u prvom kolu, da u Bijelo Polje ne stiže predstavnik odbojkaške velesile, zemlje aktuelnog prvaka Evrope – ruski Kusbas.

Ekipa je Kemerova je prošle sezone ostvarila najbolji rezultat u klupskoj istoriji u super jakom ruskom šampionatu, osvajanjem četvrtog mjesta, a u polufinalu plej-ofa je zaustavljena od aktuelnog četvorostrukog šampiona Evrope, Zenita, koji je od Kuzbasa bio bolji i u finalu Kupa Rusije, tek nakon 3:2...

„Sa druge strane mreže ćemo imati ekipu koja, ako nije najbolja, u svim sportovima, od onih koje su dolazile u Bijelo Polje, onda je, definitivno, jedna od dvije najbolje. Nama je velika čast i privilegija što smo u mogućnosti da ugostimo jednu ovakvu ekipu i da igramo protiv njih u Bijelom Polju. Za grad, klub kao i svakog od nas pojedinačno to je obaveza da pokažemo jedan nivo više u odnosu na sve što smo radili do sada, da pokažemo da znamo da igramo odbojku i da uživamo u tome. Smatram da samo velika borbenost i veliko srce na terenu može da nam donese neki dobar rezultat. Ne bih se bavio prognozama, nema potrebe ni da govorim o tome ko je favorit, ja bih se samo bazirao na tome da nam u goste stiže svjetski jaka ekipa, i da to treba da bude dan za uživanje, i za dobru odbojku“, rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Sibirski klub je osnovan 2008. godine, od 2010. godine igra rusku Superligu, u kojoj je prošle sezone ostvario najbolji rezultat, a dva puta je igrao u finalu Kupa Rusije.

„Znamo da smo favoriti, ali to ne mora ništa da znači. Želimo da se za utakmicu spremimo na najbolji mogući način, da budemo spremni od prve lopte na meču, kao da je u pitanje olimpijsko finale“, rekao je trener Kuzbasa Tuomas Samelvuo, inače selektor Finske.

Jedinstvo je protiv Novog Pazara upisalo dvije pobjede (3:1 kod kuće, 3:2 u gostima), ali je u prvenstvu izgubilo oba derbija, i to kod kuće, od Budućnosti i Budve, pa uoči novog evropskog izazova na tabeli domaće lige zauzima treće mjesto.

„Kuzbas jeste favorit, u goste nam stiže veliki klub, mnogo jak, koji izuzetno poštujemo. Ali, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom, i nećemo izaći na teren sa bijelom zastavom, nećemo se unaprijed predati. Daćemo sve od sebe da pokažemo da i mi znamo da igramo odbojku, kako bi publika mogla da uživa, jer je ovo meč u kojem ćemo, bukvalno, biti rasterećeni. A pošto nećemo igrati pod pritiskom, sigurno je da će našem protivniku biti teže nego što očekuje“, rekao je kapiten Jedinstva Vladan Rudić.

Kuzbas je trenutno peti na tabeli ruske Superlige, sa četiri pobjede i dva poraza.

„Gledali smo njihova dva meča protiv Novog Pazara, kao i nekoliko mečeva iz prvenstva Crne Gore. Ovo je naše prve međunarodno iskustvo, želimo publici da prikažemo ono što možemo. Nadam se da će utakmica biti interesatna“, rekao je tehničar Kuzbasa Igor Kobžar, bivši igrač Zenita.

Bonus video: