VREMEPLOV KAP: Na ivici smo propasti

0 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma Podgorica, Foto: Savo Prelević
KAP, Kombinat aluminijuma Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2018. 08:14h

Vanredna skupština akcionara KAP-a usvojila je predlog odluke manjinskih akcionara o sprovođenju mjera u cilju očuvanja kapitala kompanije, kojom je počev od 1. januara 2009. predviđeno značajno smanjenje godišnje proizvodnje na nivo između 60.000 i 100.000 tona metala, prodaja Fabrike prerade kao i osnovnih sredstava koja nijesu u funkciji.

Član Odbora direktora i novi finansijski direktor Dimitri Potrubač tražio je da se u odluci navede da aktivnosti moraju biti u skladu sa važećim zakonodavstvom kao i da se, gdje to bude potrebno prethodno, moraju pribaviti dozvole Vlade, što su akcionari većinom glasova i prihvatili.

“Na ivici smo propasti i jednom nogom smo već prekoračili tu granicu. Ako se ne vratimo u stanje ravnoteže, možda za KAP neće ni biti 2009. i 2010. Novca više nemamo”, rekao je predsjednik OD Kaha Avaliani. On je predstavio preliminarne rezultate poslovanja u prvih 10 mjeseci 2008. naveo da KAP ima operativni gubitak od 38 miliona dolara, da će u oktobru gubitak biti oko 4,5 miliona.

Bonus video: