Bjelica izdao knjigu koja se bavi problematikom sportskog treninga

“Neophodna znanja o uticaju doping sredstava na zdravlje i funkcije organizma veoma su značajan segment u edukaciji kako sportista, tako studenata, kao i svih onih koji se bave vježbanjem, sa željom da im zdravlje i kvalitetan život budu prioritetni”, istakao je Bjelica
188 pregleda 5 komentar(a)
Duško Bjelica
Duško Bjelica
Ažurirano: 19.10.2015. 14:19h

Iz štampe je izašla knjiga „Teorijske osnove tjelesnog i zdravstvenog obrazovanja”, autora prof.dr Duška Bjelice, koja se prvenstveno bavi problematikom sportskog treninga.

Knjiga, koju su izdali CSA i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, ima devet poglavlja koji omogućavaju kako sportistima, tako i studentima, da se edukuju o pojedinim segmentima koji su, prema mišljenju autora, nepravedno marginalizovani poput fizioloških i psiholoških osnova sportskog treninga, ishrane, vitamina, dopinga.

“Neophodna znanja o uticaju doping sredstava na zdravlje i funkcije organizma veoma su značajan segment u edukaciji kako sportista, tako studenata, kao i svih onih koji se bave vježbanjem, sa željom da im zdravlje i kvalitetan život budu prioritetni”, istakao je Bjelica kome je pomenuta knjiga 56 koju je kao uradio kao autor ili koautor.

Recenzenti su prof. dr Izet Rađo, sa sarajevskog Fakulteta za sport, i prof. dr Zoran Milošević, sa Fakulteta za sport iz Novog Sada.

Bonus video: