DNP najavila krivične prijave protiv Konjevića i Stojanovića

60 pregleda 5 komentar(a)
Slavko Stojanović, Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Slavko Stojanović, Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2015. 14:40h

Demokratske narodna partija i Demokratski Front podnijeće krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića i direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Slavka Stojanovića, saopštio je portparol Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović.

"Konjević i Stojanović kao najodgovorni ljudi i naredbodavci moraće da snose odgovornost za nenajavljeni brutalani upad policije u ranim jutarnjim časovima ispred Skupštine Crne Gore, napad na mirne demonstrante, kao i za batinanje i hapšenje poslanika, i drugih građana koji su u skladu sa zakonom mirno, demokratski i dostojanstveno protestvovali dvadeset dana. Na ovaj način će do kraja biti ogoljena sramna zloupotreba pripadnika policije kroz primjena brutalne sile protiv političkih neistomišljenika čiji je jedini prekršaj što u diktatorskoj državi mirno traže stvaranje uslova za prve fer i poštene izbore u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Zogovića.

Portparol DNP dodaje da Konjević "izlazeći van granica lijepog ukusa i protokolarnih manira, uzaludno pokušava da medijskim nastupima zamagli istinu gomilama neistina, paušalnih ocjena i neosnovanih tvrdnji".

Bonus video: