DISCIPLINSKI PROTIV ŠEFA NIKŠIĆKE KRIMI POLICIJE

Backović je prevozio drva?

Backović je tada negirao te navode, tvrdeći da nema veze sa tim
79 pregleda 32 komentar(a)
Zoran Backović, auto, Foto: Vijesti online/Reuters
Zoran Backović, auto, Foto: Vijesti online/Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 18:10h

Protiv rukovodioca  kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Nikšić Zorana Backovića pokrenut je disciplinski postupak zbog sumnje da je  19. septembra  prikačio prikolicu za službeni džip i prevozio drva.

To je “Vijestima” rekao  pouzdani izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Dodao je da je  šef nikšićke policije Milorad Žižić podnio predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv Backovića -  zbog teže povrede radne dužnosti.

Predlog je uslijedio  nakon što je istraga o prevoženju drva policijskim džipom registarskih oznaka (NK-BS441), pokazala  da je  on 19. septembra  zloupotrijebio “tojotu raner”.

“Vijestima” su krajem septembra dostavljene fotografije  na kojima se vidi kako se kroz Nikšić drva za ogrev prevoze  pomoću državnog  vozila. 

Sagovornik koji je ranije “Vijestima” dostavio fotografije, kazao je da je šef nikšićke kriminalističke policije tog dana  oko 14 sati  u Kapinom polju    utovarena  drva u prikolicu prikačio za službeni džip, a potom ih odvezao do zgrade u kojoj živi.

Backović je tada negirao te navode, tvrdeći da nema veze sa tim.

Prema pouzdanim saznajima,  isto je rekao i u izjavi datoj kolegama, tvrdeći da je tog dana džip koristio za sprovođenje operativnih aktivnosti.

“Tvrdi da je 'tojotu' tog dana koristio od 11 do 19 časova, da se zbog operativnih aktivnosti kretao u pravcu Kapinog polja, ali i da su fotografije montirane kako bi se on profesionalno i lično diskreditovao”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz MUP-a.

Izvještaj GPS-a potvrdio je da je vozilo tog dana korišćeno na relaciji Kapino polje - Obala Bistrice, što je i pisalo u anonimnoj prijavi koja je krajem septembra uz fotografije poslata MUP-u.  Backović juče nije odgovarao na pozive novinara “Vijesti”.