Backović je prevozio drva?

Backović je tada negirao te navode, tvrdeći da nema veze sa tim
138 pregleda 32 komentar(a)
Zoran Backović, auto, Foto: Vijesti online/Reuters
Zoran Backović, auto, Foto: Vijesti online/Reuters
Ažurirano: 19.10.2015. 06:00h

Protiv rukovodioca kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Nikšić Zorana Backovića pokrenut je disciplinski postupak zbog sumnje da je 19. septembra prikačio prikolicu za službeni džip i prevozio drva.

To je “Vijestima” rekao pouzdani izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodao je da je šef nikšićke policije Milorad Žižić podnio predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv Backovića - zbog teže povrede radne dužnosti.

Predlog je uslijedio nakon što je istraga o prevoženju drva policijskim džipom registarskih oznaka (NK-BS441), pokazala da je on 19. septembra zloupotrijebio “tojotu raner”.

“Vijestima” su krajem septembra dostavljene fotografije na kojima se vidi kako se kroz Nikšić drva za ogrev prevoze pomoću državnog vozila.

Sagovornik koji je ranije “Vijestima” dostavio fotografije, kazao je da je šef nikšićke kriminalističke policije tog dana oko 14 sati u Kapinom polju utovarena drva u prikolicu prikačio za službeni džip, a potom ih odvezao do zgrade u kojoj živi.

Backović je tada negirao te navode, tvrdeći da nema veze sa tim.

Prema pouzdanim saznajima, isto je rekao i u izjavi datoj kolegama, tvrdeći da je tog dana džip koristio za sprovođenje operativnih aktivnosti.

“Tvrdi da je 'tojotu' tog dana koristio od 11 do 19 časova, da se zbog operativnih aktivnosti kretao u pravcu Kapinog polja, ali i da su fotografije montirane kako bi se on profesionalno i lično diskreditovao”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz MUP-a.

Izvještaj GPS-a potvrdio je da je vozilo tog dana korišćeno na relaciji Kapino polje - Obala Bistrice, što je i pisalo u anonimnoj prijavi koja je krajem septembra uz fotografije poslata MUP-u. Backović juče nije odgovarao na pozive novinara “Vijesti”.

Bonus video: