Kamenovane prostorije TV Pink, povrijeđena novinarka

U napadu je povrijeđena novinarka te televizije Ivana Drobnjak, kojoj je ukazana medicinska pomoć u Kliničkom centru Crne Gore
153 pregleda 67 komentar(a)
Slomljeno staklo, Foto: Shutterstock
Slomljeno staklo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2015. 22:13h

Grupa maskiranih izgrednika kamenovala je večeras prostorije TV Pink nakon završetka protesta u Podgorici.

Policija je zbog sumnje da je kamenovao Pink privela M.J. (36) iz Podgorice.

"Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, večeras prilikom razilaženja učesnika nenajavljenog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M. Polomljeno je više stakala na objektu ove televizije, a tom prilikom lakše tjelesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su zajedno sa M.J. kamenovala prostorije ove televizije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U napadu je povrijeđena novinarka te televizije Ivana Drobnjak, kojoj je ukazana medicinska pomoć u Kliničkom centru Crne Gore.

Današnji protest je okupio više hiljada ljudi, a na skupu se dogodilo nekoliko incidenata od kojih je najozbiljniji bio kod Skupštine Crne Gore kada je policija ispalila suzavac nakon što su grupe demonstranata bacali baklje, kamenice i flaše na policijski kordon.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: