Napitak za čišćenje pluća

Prestanite sa ružnom navikom i smanjite šanse da dobijete rak pluća! Poslije toga, slijedi detox
744 pregleda 0 komentar(a)
pluća pušača, Foto: Shutterstock
pluća pušača, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2015. 14:42h

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća su puna toksina iz cigareta. Da biste ih pročistili, probajte prirodni napitak napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisaju suvišne sluzi u plućima.

Luk

Luk, kao i bijeli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je borac i protiv malignjih promjena. Posebno je djelotvoran u sprečavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

- 400 grama luka

- 1 litar vode

- 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

- 2 kašike kurkume

- korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i tamo je držite cijelo vrijeme.

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na prazan stomak i naveče, dva sata nakon obroka.

Probajte da koristite i eterična ulja

Redovno, (2-3 puta sedmično) radite inhalacije s eteričnim uljima eukaliptusa, peperminta, ruzmarina ili majčine dušice. To će vam pomoći da brzo očistite pluća od toksina i viška sluzi.

Bonus video: