Krpović: Branka Milić se oporavlja u Ambasadi Srbije

"Dok joj se onemoguće normalni uslovi za rad, ona neće ići na suđenje za pokušaj terorizma“, kazao je advokat
148 pregleda 13 komentar(a)
Branka Milić, Foto: Savo Prelević
Branka Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2018. 15:17h

Advokat Jugoslav Krpović, branilac okrivljene Branke Milić, izjavio je „Vijestima“ da se ona i dalje nalazi u zgradi Ambasade Srbije u Podgorici.

„Ona se tamo i dalje nalazi i polako se oporavlja. Branka Milić je telefonom obavijestila potražnu službu MUP-a Crne Gore da se nalazi u Ambasadi Srbije, te da ne namjerava nigdje da bježi. Rekla je da zbog zlostavljanja Višeg suda u Podgorici našla utočište u Ambasadi. Dok joj se onemoguće normalni uslovi za rad, ona neće ići na suđenje za pokušaj terorizma. Da joj se omogući normalna zdravstvena zaštita i da ne bude ubuduće zlostavljana od strane Višeg suda u Podgorici“, kazao je advokat Krpović.

Okrivljena Milić je 23. novembra bez odluke suda samovoljno napustila sudnicu Višeg suda u Podgorici, zbog čega je toga dana suđenje optuženima za pokušaj terorizma odloženo. Nastavak suđenja je zakazan za 28. novembar.

Zbog ovakvog poteza, specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Suzana Mugoša donijelo je rješenje kojim je okrivljenoj Milić odredilo pritvor.

Bonus video: