ASISTIRALI U UKLANJANJU BINE I ŠATORA

Ko su policajci koji nose “fantomke” i imaju ovlašćenja da hapse i poslanike?

Vladislav Bojović kazao je “Vijestima” da je grupa policajaca predvođena Janjuševićem ciljano napadala pojedine poslanike, a da je Dušana Kneževića brutalno pretukla
218 pregleda 89 komentar(a)
Slaven Radunović (Novine)
Slaven Radunović (Novine)
Ažurirano: 18.10.2015. 06:55h

Oko 250 pripadnika policije - Posebne jedinice i interventnog voda, u subotu ujutro asistirali su  Komunalnoj policiji u uklanjanju bine i šatora ispred zgrade parlamenta, gdje su se pristalice Fronta okupljale 20 dana tražeći formiranje tehničke vlade i raspisivanje fer izbora.

Iz policije je saopšteno da je tokom intervencije ispred parlamenta uhapšeno 11 osoba  i da je šest policajaca povrijeđeno u akciji.

Osim Radunovića i Bojovića, uhapšeni su  i odbornici Nikola Bajčetić i Dragoslav Klikovac, novinari Dražen Živković i  Gojko Raičević, Filip Radunović, Dušan Knežević, Vladimir Eraković, Drago Goranović i Veselin Savić.

Bajčetić je zadržan, jer je policija saopštila da je probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon, čime je “ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost živote  policajaca” i službenika Komunalne policije.

Organizatori skupa tvrde da im nije uručeno nikakvo rješenje o zabrani skupa, jake snage policije okružile su oko šest sati plato ispred parlamenta, zahtijevajući od demonstranata da napuste bulevar. 

Nakon što je pedesetak pristalica Fronta to odbilo, policajci su opkolili binu i počeli da se guraju sa demonstrantima. Tokom jednočasovne  i rasprave i guranja protestanata sa policajcima, pomoćnik direktora UP Nikola Janjušević obavijestio je organizatora Milutina Đukanovića (DF) da se protest prekida.

Kada je on to odbio, policajci su počeli da guraju protestante. Nakon intervencije policajaca, od kojih su neki nosili “fantomke”, Milan Knežević i njegov vozač prebačeni su u Urgentni centar.

Vladislav Bojović kazao je “Vijestima” da je grupa policajaca predvođena Janjuševićem ciljano napadala pojedine poslanike, a da je Dušana Kneževića brutalno pretukla. 

Tvrdi da je vozač Milana Kneževića bez ikakvog povoda izvučen iz mase, nakon čega je krenulo batinanje.

“Kneževića su krvnički tukli sa namjerom da ga ubiju. Kada sam prišao da pitam zašto mu to rade, policajci su me uhvatli za ruke i počeli da vode prema marici. Govorio sam da sam poslanik, ali je jedan od njih kazao da imaju ovlašćenja da hapse i poslanike”, kazao je Bojović.

Prema Ustavu Crne Gore poslanici uživaju imunitet prema kojem ne mogu biti privođeni niti hapšeni, osim za djela kojima prijeti zatvorska kazna duža od pet godina.

Preporučujemo za Vas